tiistai 21. lokakuuta 2014

SLY - Porkkana-sipuli -piirakka

Porkkana-sipuli -piirakka


Pohja

2.5 dl ruisjauhoja
3.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
200 g voita
4 rkl vettä

Täyte

2 isoa sipulia
250 g porkkanaa
225 g maustettua tuorejuustoa
250 g ranskankermaa
1 tl suolaa
0.5 tl muskottipähkinää
0.5 tl mustapippuria
2 tl valkosipulimurskaa
200 g juustoraastetta


Voitele isohko (n. 26 cm halk) piirakkavuoka.

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon hieman lämmennyt voi ja nypi sekaisin murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko sipulit melko isoiksi paloiksi. Pehmennä sipuleita pannulla voissa hetken aikaa. 
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

Sekoita tuorejuusto sekä ranskankerma keskenään. Mausta suolalla, muskottipähkinällä, mustapippurilla ja valkosipulimurskalla. Lisää sipulit, porkkana- ja juustoraasteet.

Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.



---------------------------------------------------

Tämä piirakka oli meillä eilen 20.10.2014 iltapalana. Tämäkin piirakka on todella hyvää! Itse käytin chili tuorejuustoa, mikä toi oivan lisän ja valkosipulia tuli hieman enemmän laitettua. Ehkä myös sipuliakin. 

Tuli mieleen pohjaa tehdessä, että paineletteko te pohjan vuokaan? Vai kaulitsetteko pöydällä ja sitten nostatte vuokaan? Itse olen taputellut, mutta tuntuu siltä, että pohjasta tulee aina paksumpia kohtia.

28 kommenttia:

  1. Ihana iltapala tämäkin Ü !
    Hiiri on jostain lukenut sen 'kaulimistavan' aikoinaan ja käyttää sitä pieniin vuokiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ihan synttäreitä varten näitä testailen ja jos sattuisi vieraita käymään, niin mitä tarjota suolaisena (jos vain ainekset löytyisi kaapista valmiina).

      Eli onnistuisiko kaulitseminen näillä taikinoilla? Olisi minulle helpomi saada yhtä paksu.

      Poista
    2. taputtelen kuten pitsapohjatkin =) miulta löytyy myös sellainen "pohjakaulin" mutta tuntuu että nopeammin saan vanhalla systeemillä... =)

      Poista
    3. Ai, pohjakaulinkin on olemassa :D. No en mie sitten taida kokeilla kaulimista ;). Yllättävän hyvät pohjat on tullut. Tiedä sitten, mikä on se optimaalinen pohjan paksuus piirakoissa :)

      Poista
    4. taitaa olla piirakkakaulin nimellä tuo vekotin, mallistoa tupperi... toisesta reunasta paksumpi kuin toisesta eli sellainen kaartion mallinen mutta kaulin osa vain 10cm nii soveltuisi myös vuoassa kaulimiseen mutta kuten sanoin tuolla se laatikon pohjalla on =D

      noh joo meillä milloin kuivakkakkua iltakahville jne mutta en ole niitä "julkistannu" =) heh viimeksi tein banaanikakun jonka en antanut jäähtyä tarpeeksi kun niin himotti nii ei olis ollut kuvauksellinenkaan kun pikkasen repesi siitä päältä, ahneella on p....nen loppu =D

      Poista
  2. Just ajattelin että kamala kun oot tehokas =D Synttäreitä tulossa meillekin ja kuopus just päiviä laski monta vielä jäljellä ennenku omasa on =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä yllättävän paljon tulee tehtyä ja kaikkia ei tuu tänne edes laitettua, kun jokainen kyllästyisi XD. Ei ihmekään, että turpoan XD.

      Poista
  3. Näyttääpä herkulta! Mä aina taputtelen taikinan. Tai aina ja aina... silloin harvoin, kun jotain piirakkaa leivon. Kaulitessa jää taikinaa yli piirasvuoan reunoilla. Mihis se sitten laitetaan, jos ei piirakan päälle laita ristikoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tämä on hyvää, slurps. Tai oli.
      Tuopa se on, kun siitä jää yli.

      Poista
  4. Kauniin värinen ja varmasti herkullinen =)

    VastaaPoista
  5. Sie se jaksat herkkuja leivoskella, nam :)
    Onnittelut Sinulle, käy kurkkimassa kun kerkiät blogissani ;)
    http://lankakorisekaisin.blogspot.fi/2014/10/arvonnan-voittajat.html

    VastaaPoista
  6. Täällähän ollaan niin ahkerasti leivottu etten ole ensimmäistäkään postausta vilkaista ennenkuin kaikki kuukauden reseptit on läpikoluttu! Kiva että ovat reseptit maistuneet, herkullisen näköisiä luomuksia olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sattui löytymään aineksia kaapista, niin oli helppo ruveta testaamaan :)
      Kiitos resepteistä!

      Poista
  7. Heippa! Tulin piipahtamaan täällä sinun blogissasi ja kertomaan että mieltymyksesi on tarkkaan luettu ja laitettu korvan taakse. :) Mukavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun kävit ilmoittautumassa :). Mukavaa syksyä ja joulun odotusta sinulle!

      Poista
  8. Ihana piirakanohje. Tätä on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Siis tää Salainen leivontaystävä pyörii edelleen! Eräänkin kerran siihen osallistunut vuosien varrella, samoin kuin salaiseen askarteluystävään. Nämä tällaiset vaihdot olikin silloin 6½ vuotta sitten sysäyksenä blogin aloittamiselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Sinullahan on blogin pyörittäminen kestänyt jo mukavan aikaa <3. Minulla on nyt 9. kerta, kun osallistun sly-kierrokselle. Oli vuosi muistaakseni välissä, kun en osallistunut. Nämä on vain niin koukuttavia.

      Poista
  10. Heippa!
    Pakettisi on valmiina, mutta sellaista vielä tiedustelisin, että voinko lähettää sen Matkahuollon Lähi-pakettina lähimpään Siwaan tai Matkahuollon toimipisteeseen?

    VastaaPoista
  11. Mikä toimipiste on sinulle paras? Huomenna kun menen asioille niin lähtee paketti matkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkahuolto/Siwa Pohjolankatu.
      Mutta pakettiautomaatti on tosiaan tuossa 10 min kävelymatkan päässä :)

      Poista
  12. Pakettisi lähti tänään matkaan. Minulle kävi kuitenkin vähän hupsusti, taisin lähettää sinulle vahingossa oreganoa piparkakkumausteen sijaan. Ostin itselleni oreganoa ja sinulle piparkakkumaustetta. Huomasin tänään että oreganoa ei näkynyt missään, mutta piparkakkumaustepussi löytyi. Sählä minä. :D Piparkakkumauste tulee kirjeessä jälkilähetyksenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana illan piristys :D. Mukavaa, että muitakin hajamielisiä löytyy kuin mie :).

      Onneksi oreganoa kuluu ruoanlaitossa :)

      Poista
  13. Pitäis kai sitä munki tomeroitua taas leipomaan. Mielessä pyörii yks resepti, jota en oo testannu ennen. Meinaa vähän jännittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vaan testaamaan! Siitähän sitä oppii, jos jokin menee erilailla kuin ohjeessa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.