maanantai 6. lokakuuta 2014

Kinuski-omena -kuppikakut marenkikuorrutteella

Kinuski-omena -kuppikakut (12 kpl)



KINUSKI

50 g voita
1 dl fariinisokeria

KUPPIKAKUT

1-2 omenaa
2.5 dl vehnäjauhoja 
1.5 dl sokeria
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl kanelia
ripaus suolaa
1 kananmuna
1.5 dl maitoa
3/4 dl öljyä

MARENKIKUORRUTE

2 kananmunan valkuaista
1 dl erikoishienoa sokeria



Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.


KINUSKI


Sulata kattilassa voi ja lisää fariinisokeri. Kiehauta kinuski ja keitä sitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Levitä kinuski paperivuokien pohjalle. Leikkaa omenat pieniksi lohkoiksi ja painele palat kinuskiin vuokien pohjalle.

KUPPIKAKUT

Sekoita keskenään jauhot, sokeri leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Riko kananmuna kulhoon ja lisää joukkoon maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Jaa taikina muffinivuokiin omenapalojen päälle ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 
Anna kuppikakkujen jäähtyä 5 minuuttia muffinipellillä ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään.

MARENKIKUORRUTE

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokero vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun marenki on paksua ja kiiltävää, siirrä se pursotinpussiin, jossa on pyöreäteräinen tylla. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Aseta kuppikakun uunipellille ja paista kuppikakkuja uunissa ylävastuksella noin kolmen (3) minuutin ajan, jotta kuorrute ruskistuu hieman.


-------------
Minä tykkäsin todella paljon näistä kuppikakuista. Kiitos Emma Iivanaiselle ohjeesta. Kanelin maku juuri sopiva. Ihanan ilmavia kuppikakkuja.

11 kommenttia:

  1. Apua, mitä herkkuja olet taas leiponut. Jos asuttais lähempänä, tulisin sun luo kahville.

    VastaaPoista
  2. Voi kun herkullisen näköisiä. Maistuis muuten mullekin ja taidanpa kokeilla, kun te olette varmaan jo kaikki syöneet :D

    VastaaPoista
  3. Nam, miten herkullisen näköisiä. Pitää ottaa ohje talteen.

    VastaaPoista
  4. Sinä olet tosi kärsivällinen, kun jaksat tehdä noin monimutkaisia juutuja. Näyttävt kyllä ihanilta :)

    VastaaPoista
  5. Delicious, but not for me. Egg factor is why. :( But you can eat it from your heart's content. Enjoy!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.