Tervehdys pitkästä aikaa ja oikein mukavaa hiihtolomaa viettäville :). Kyllä tuli loma tarpeeseen <3. Eilen kävin verenluovutuksessa pitkästä aikaa ja positiivinen yllätys oli, että hemoglobiini oli 146 (tammikuun lopussa oli 126). Enkä kyllä ole mitään sellaista pahemmin syönyt, millä sitä saa kasvatettua. Voisiko ehkä hieman parempi kunto vaikuttaa asiaan? Oli mukavaa luovuttaa verta pitkästä aikaa.
-------------------
Minä en ole pahemmin suolaisia juttuja jakanut täällä blogissani. Taitaapa olla ensimmäinen kerta tässä 'uudessa' blogissa.
Facebookissa törmäsin otsikkoon: yhden ainesosan pitsapohja. Paljon terveellisempi vaihtoehto kuin normaali pitsapohja.
Minä ennakkoluuloisena: jaa-a.. Minkähänlaista on? Maistuuko?
Mikä on se ainesosa? - Kananmuna!
Pitsapohja kananmunasta
Tarvitset vain viisi (5) kananmunaa
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kuppeihin.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Riko varovasti keltuaisten rakenne.
- Lisää valkuaiset varovasti sekoittaen kovaan valkuaisvaahtoon.
- Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Pohjan paistuessa on hyvä valmistaa haluamasi täyte.
Kun pohja on paistunut, niin lisää haluamasi täytteet pohjan päälle. (itse laitoin myös hieman ketsuppia pohjan päälle. Käy myös tomaattipyree)
Paista vielä 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. (minä paistoin 20 minuuttia)
Meidän pitsassa täytteinä olivat:
- Jauheliha
- Paprika
- Tonnikalaa
- Ananasta
- Juustoraastetta
-----
Jatkossakin tulen tällä pohjalla tekemään pitsan. Yllättävän hyvää oli, vaikka hieman tosiaan epäilin. Paljaaltaan pohja ei ole hyvää. Mies ei tykännyt. Jääpähän meille muille enemmän.
Mikä tässä oli onnistuneinta, että meidän nirsot lapset söivät! Meidän esikoinen on niin nirso kasviksille ja hän söi monta, monta palaa! Eli pitsa onnistui!
Mielenkiintoinen. Täytyy kokeilla, aina kohti terveellisempiä vaihtoehtoja;)
VastaaPoistaEikös olekin :). Anopille jätin yhden palan ja eilen tuli meille, niin sanoi, että on kyllä hyvää!
PoistaOlipas yllättävä ainesosa! Mä oon nyt tehnyt pari kertaa täysjyvävehnästä ja mun maha tykkää ainakin siitä enempi kuin tavallisesta vehnispohjasta.
VastaaPoistaTäysjyvävehnäkin on hyvä vaihtoehto, mutta tämä kananmunapohja on helppo ja nopea tehdä :D
PoistaUskomaton pitsapohja! Ei uskois, että on herkullista. Pitää varmaankin kokeilla itsekin. 5 kanamunasta tulee siis pellillinen?
VastaaPoistaNauttikaa pitsastanne!
VastaaPoista