Kaisa Serkun pusupullia
Resepti löytyy: täältä
Kaisa Serkun Pusupullat 20 kpl
4 dl Maitoa
1 Muna
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Hirvensarvisuolaa (tai korvaa 1 tl leivinjauhetta)
50g Hiivaa
200g Voita, pehmeää
n.800g Vehnäjauhoja
Täyte
n.200g Vadelmahilloa, paistonkestävää
1 pss Vaniljakastike-aineksia
2,5 dl Maitoa
Päälle paiston jälkeen
n.1dl Voisulaa
1-2 dl Sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokerit, hirvensarvisuola, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista käsin tai koneella vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Kohota n.tunti. Valmista kreemi sekoittamalla vaniljakastike-aines maitoon, anna tekeytyä hetki, ohenna tarvittaesa maidolla (saa olla suht tönkköä)
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Leivo palat pikkupulliksi. Kauli pullat soikioiksi. Laita lusikallinen täytteitä päällekkäin jokaiselle soikiolle ja taita soikio kaksinkerroin. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Kohota n.30 min.
Paista voitelemattomat pullat 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Voitele pullat paiston jälkeen ensin voisulalla ja kasta sitten sokeriin.
4 dl Maitoa
1 Muna
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Hirvensarvisuolaa (tai korvaa 1 tl leivinjauhetta)
50g Hiivaa
200g Voita, pehmeää
n.800g Vehnäjauhoja
Täyte
n.200g Vadelmahilloa, paistonkestävää
1 pss Vaniljakastike-aineksia
2,5 dl Maitoa
Päälle paiston jälkeen
n.1dl Voisulaa
1-2 dl Sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokerit, hirvensarvisuola, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista käsin tai koneella vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Kohota n.tunti. Valmista kreemi sekoittamalla vaniljakastike-aines maitoon, anna tekeytyä hetki, ohenna tarvittaesa maidolla (saa olla suht tönkköä)
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Leivo palat pikkupulliksi. Kauli pullat soikioiksi. Laita lusikallinen täytteitä päällekkäin jokaiselle soikiolle ja taita soikio kaksinkerroin. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Kohota n.30 min.
Paista voitelemattomat pullat 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Voitele pullat paiston jälkeen ensin voisulalla ja kasta sitten sokeriin.
---------
Jos haluatte vaihtelua pullille, niin suosittelen näitä kokeilemaan. Maukkaita, herkullisia ja todella hyviä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.