maanantai 2. helmikuuta 2015

Makuja visioista: Kaisa serkun pusupullia

Kaisa Serkun pusupullia


Resepti löytyy: täältä

Kaisa Serkun Pusupullat 20 kpl
4 dl         Maitoa
1             Muna
1 dl         Sokeria
1 tl          Vaniljasokeria 
1/2 tl       Suolaa
1/2 tl       Hirvensarvisuolaa (tai korvaa 1 tl leivinjauhetta)
50g          Hiivaa
200g        Voita, pehmeää
n.800g     Vehnäjauhoja

Täyte
n.200g    Vadelmahilloa, paistonkestävää
1 pss       Vaniljakastike-aineksia
2,5 dl      Maitoa

Päälle paiston jälkeen
n.1dl       Voisulaa
1-2 dl      Sokeria   
             
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. 
Sekoita maitoon sokerit, hirvensarvisuola, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista käsin tai koneella vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Kohota n.tunti. Valmista kreemi sekoittamalla vaniljakastike-aines  maitoon, anna tekeytyä hetki, ohenna tarvittaesa maidolla (saa olla suht tönkköä)
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Leivo palat pikkupulliksi. Kauli pullat soikioiksi. Laita lusikallinen täytteitä päällekkäin jokaiselle soikiolle  ja taita soikio kaksinkerroin. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Kohota n.30 min.
Paista voitelemattomat pullat 200 asteessa uunin  keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Voitele pullat paiston jälkeen ensin voisulalla ja kasta sitten sokeriin.

---------
Jos haluatte vaihtelua pullille, niin suosittelen näitä kokeilemaan. Maukkaita, herkullisia ja todella hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.