maanantai 2. helmikuuta 2015

Suklaamarengit

Leevin synttärit takanapäin ja synttäreillä oli herkkuja jonkin verran.
Lauantai-iltana tuli itselle mieleen, että onkohan nyt varmasti tarpeeksi tarjottavaa? Vielä haluaisin jotain tehdä. Kokeilisinko tehdä suklaamarenkeja?
En muista monelta aloitin, mutta myöhään. Kello 01.00 aikaan sunnuntai-aamuna aukaisin uunin luukun raolleen, kun viimeinen pelti oli valmistunut.

Reseptin otin Kinuskikissan sivuilta.
Resepti löytyy: täältä.

20 kappaletta
4 valkuaista
3 dl sokeria
60 g tummaa suklaata


Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään astiaan, esimerkiksi teräskulho tai -kattila sopii hyvin. Laita toisen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Aseta päälle valkuaisastia. Varmista, että astia on kosketuksissa vain vesihöyryn, ei kiehuvan veden kanssa. Sekoittele valkuaisseosta vesihauteessa, kunnes seoksen lämpötila on kohonnut 60 asteeseen. Käytä apuna paistomittaria.

Nosta astia liedeltä. Jos käytit kattilaa, kaada valkuaisseos kulhoon, jossa vatkaaminen on helpompaa. Vatkaa seosta, kunnes se on jäähtynyt ja rakenteeltaan jämäkkää ja kiiltävää (noin 10 minuuttia). Sulata vaahdottamisen aikana tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W).
Kaada suklaasula ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon muutaman kerran käännellen. Huom! Suklaa sekoittuu vielä pursotettaessa, joten vältä sekoittamista, jos haluat marenkeihin selvästi erottuvia suklaaraitoja.
Laita suklaamarenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit myös lusikoida marenkivaahdon nokareiksi. Marenkeja tulee kaksi pellillistä.
Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tunnia, kunnes marengit ovat pohjasta saakka kuivia. Molemmat pellit voi laittaa yhtä aikaa uuniin myös ilman kiertoilmatoimintoa. Peitä paiston aikana leivinpaperilla, mikäli marengit alkavat saada väriä.
----------------
Taikinan tein tuplana ja tuli jotain 60 kpl:tta, kun tein aika pieniä. Valkuaisvaahtoa olisin saanut hieman pidempään vatkata (vatkasin 12 minuuttia), mutta oli kiire päästä nukkumaankin :D.
Käytin tammikuun paketista saatua suklaata näihin marenkeihin. Näitä herkkuja kehuttiin.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.