sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Helpot mansikkamarengit (Painted By Cakes)


Helpot mansikkamarengitTEE NÄIN

2 t 10 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
2 t
 • Kuumenna uuni 100 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää viinietikka tai sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
  Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on suuri avoin tähtitylla ja pursota ruusukkeita uunipellille. Ripottele pinnalle nonparelleja.
  Paista marenkeja uunin keskitasolla noin puolitoista tuntia. Seuraa välillä, että marengit eivät pääse tummumaan pinnasta. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön.
 • Vinkki: Voit myös lusikoida marengit pellille.
 • Alkuperäisen ohjeen löydät: TÄÄLTÄ.
 • ---------------------Yksinkertaisessa ohjeessahan on, että 20 kappaletta. Laskeskelin, että tarvitsen 53-56 kappaletta mansikkamarenkeja, että jokaiselle kaverille tulisi 3-4 kpl:tta ja tietenkin muutama ylimääräinenkin pitää olla. Eli silloinhan minun pitää tehdä kolminkertainen annos.

Arvatkaas kuinka monta niitä tuli yhteensä?
- 155 kpl:tta!!!!!!!

En tiedä kuinka isoja on ohjeessa tehty, mutta nämä minun on noin 3 cm:n halkaisijaltaan. Ensimmäinen ajatus oli, että koristelen pilttipurkkeja ja niiden sisään laitan marengit. Koristeluun käytin sly:29 kierroksen tammikuun paketista saatuja nonparelleja.3 kommenttia:

 1. Oih, mikä idea! Tuota täytyy kokeilla :) Nämähän sopii lahjaksi moneenkin juhlaan. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihanannäköisiä. Pitäisköhän joskus kokeilla marenkien tekemistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.