maanantai 23. maaliskuuta 2015

Esikoisen kaverisynttärit kuvina

Eilen vietimme esikoisen kaverisynttäreitä (olisihan se hyvä ollut sukulaisetkin kutsua samalle päivälle, mutta kerkesin kortit jo askarrella ja sukulaisille aika olisi ollut myöhään. Sekä itselle.)
Jonkin aikaa mietin, että uskallanko järjestää kaverisynttäreitä, koska pari-kolme vuotta takaperin askarreltiin kutsut.. Juhlapäivänä odottelimme lapsia saapuvaksi, mutta ketään ei saapunutkaan.
(minulla pyyntö, että ilmoitettaisiin, jos ei päästä tulemaan ja ruoka-aineallergiat olisi myös hyvä ilmoittaa)
Onneksi tuolloin oli sukulaiset tulossa samana päivänä, että he, jotka ennättävät jo tulla, niin saavat tulla :D. Oli kiva soitella.

Onneksi tänä vuonna ei käynyt samallalailla. Ellei ruveta pilkkua viilaamaan, koska piti ilmoittaa minulle, jos ei pääse ;).

Nämä synttärit onnistuivat yllättävän hyvin. Mokkapalat unohtuivat nimittäin jääkaappiin XD. Taidan sen pakastaa, niin on jotain jo valmiina parin viikon päähän, kun tulee sukulaisia käymään.

--------------

 Perhoset liitelivät lasten luokse.

Kyllähän se perhosta muistuttaa


- Valkosuklaa- ja geishatäytteet
- Tumma suklaaganache -kuorrutus
- Pieniä itse tehtyjä kukkasia

Kakku kokonaisuudessaan

Nyt olen itse asiassa yllättävän tyytyväinen ulkonäköön. Varsinkin kuorrutukseen.
Kukkasien sokerimassa on SLY29-kierroksen tammikuun paketista. Kukat jopa näyttää kukilta. Pelkäsin, että kerkiävätkö edes yhtään kuivua, koska vasta eilen aamulla kukkaset tein. Ei jaksanut enää la-su välisenä yönä tehdä. Neljä tuntia kerkesivät kuivua ja olivat tarpeeksi kuivuneet.

Mangomuffinssit vaniljatuorejuusto kuorrutteella

Ohje: täältä
Kuorrute: täältä

Perhoset tehty myös SLY29-kierroksen tammikuun paketista löytyneestä sokerimassasta. Telineen on tehnyt rakas mieheni. Sain aikoinani SLY-kierroksella sponsorilähetyksen, missä oli lautasten tilalla sellaiset kirkkaat lautaset.. Minun käsistä tipahti pöydälle (tyhjänä) ja lautaset rikkoontuivat. Joten mies tuunasi niin, että käytössä astiastoa, mikä on meillä muutenkin käytössä. Haluaisimme tehdä lisääkin näitä, mutta tarvitsisimme noita keskiosia. Mistähän niitä saisi?


 Mansikkamarenkeja piti tehdä ja nehän kävivät kaupaksi.

Mansikkawhoopies-leivoksia

Nämähän mie olen jo aikaisemmin esitellytkin. Älkää välittäkö ulkonäöstä. Olivat tarrautuneet toisiinsa, kun pakastin. Olivat sulaneita, kun irroittelin, mutta silti. Suklaata jäi jäljelle, niin piti jotain vielä tehdä :D. Tyylikästä, eikös.

Kaverilahjat

Magneettiperhosia
Ohjeen löydät: täältä

Näihin saa hyvin käytettyä jämälankoja. Voi tehdä esim. pinnejä, pompuloita, pantoihin, pyykkipoikiin koristeita jne. Lapset saivat onkimalla pyydystää perhosia :). 


13 kommenttia:

  1. Sä se sitten jaksat, en voi kuin ihailla. Teet itse kaikki viimeisen päälle kaverilahjoista lähtien. Ens vuonna paat jo lapsenkin hommiin. On jo sen verran iso. Mä just heitin roskiin kerrosvadin keskiosan, kun toisessa vadissa oli halkeama. Harmi homma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotiäitinä pitää tehdä itse, kun ei oikein voi kaupassakaan käydä :D. Mukava näitä oli tehdä. Laiska ollut muuten.

      Harmi, kun heitit roskiin :(

      Poista
  2. Äsken avasimme pakkasen lokeron.. Ja löysin vaalean lautasen.. Siellä suklaasydämiä.. Nehän mulla oli muffinssien koristeiksi :D. Noh, sitten parin viikon päästä yritän muistaa XD

    VastaaPoista
  3. Kutsukorttien ohjeen kähvellän käyttöön, samoin perhoset virkattuna. Ihanat perhosjuhlat sankarille äitee laittanut.Mango muffinit nam.... Kaverisynttärit on haastavat pitää aina olla suunnitelma B vieraiksi, jotta suurelta surulla voi lapsen suojata. Tosi epistä ja julmaa. Hih mun suklaasydämet oli isäntäväki syönyt joten ei kuvaa harmittaa ne oli hienoja. / Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ihmeen hyvin sydämet säilyneet (olin lautasen piilottanut laatikon alle). Enpä niitä muistanut itsekään :D. Isäntä ei onneksi valkosuklaasta välitä, niin sydämet säily :D.
      Oli kyllä epistä ja julmaa tuolloin, varsinkin, kun esikoinen on kavereittensa synttäreillä käynyt, kun on pystynyt.. Ja sitten, kun ei edes ilmoiteta :(.

      Poista
  4. Täältä löytyi kivoja ideoita, meillä on kuukauden päästä kuopuksen synttärit. Tuollaiset kutsukortit voisi askarrella.

    VastaaPoista
  5. Ihania tarjoiluja ja hauskoja nuo tikkari-perhoset ja magneetti perhoset =)

    VastaaPoista
  6. Herkulliset synttärit, "oi jospa oisin saanut olla mukana" ;D Kiva idea tuo tikkariperhonen, onko siihen jotain kaavaa vai leikkasitko omasta päästä? Tuo virkattu perhonen on jo otettu talteen, joskus kyllä niitä väkertelen ,)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Pinterestin ihmeellisestä maailmasta otin idean :). Ystävänpäiväksi hyvä idea myös.
      http://www.skiptomylou.org/2009/02/03/printable-valentines/

      Poista
  7. Mahtavia perhosjuttuja! Tikkarit tosi söpöjä =) Ja noi virkatut perhoset niin suloisia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.