sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Iloista palmusunnuntaita kaikille!

Minä tunnen jäätävän huonoa omaatuntoa, koska olen äiti, joka ei hirveästi askartele lapsien kanssa. 
Täytyy kyllä todeta, että osasyynä on se, kun ei vaan jaksa. Minulle on jo iso juttu selviytyä iltaan, että saan kaiken tehtyä (ruokailut yms). Väsymys on aaltoilevaa, voimaton olo jne. Taitaa mennä aikaa, että lääkitys saadaan kuntoon.
Kun iskeytyy pahin väsymyskausi, niin silloin on kyllä ollut hyvä, että isäntä on ollut kotona. Esim tiistaina olin jo klo 21.00 nukkumassa.. Tosin seuraavana aamuna herätessä tuntui siltä, etten olisi nukkunut yhtään. 
Olin erittäin iloinen, että lapset menivät todella kiltisti tuolloin nukkumaan!
Eniten pelkäsin Leeviä, koska jos hän nukkuu päikkärit liian myöhään, niin hän valvoo vielä puolen yön aikoihin, mutta Leevi nukkui jo klo 20.15. Taisivat jokainen aistia, että äiti on vähän väsynyt ja siitä seuraa sitten kiukkuilu :'(. Kun en vaan jaksa, niin en jaksa.. 

Tämän viikon olen potenut väsymyksen lisäksi myös syömishimoa =/. Ihan kuin pohjaton kaivo.. Mutta sitten se loppui yhtäkkiä.. Ei kai naisten vaivat taas ole tulossa..

Tiistaina me kuitenkin askartelimme Milkan & Hinnin kanssa pieniä tipuja.
Eilen lauantaina viimeisteltiin tipuset: lisäilimme silmät, höyhenet ja nokka.

Hinni 4v7kk tekemä. Rairuoholla.

Milka 6v4kk tekemä. Rairuoholla.

Pitihän sitä itsekin. Ohraruoholla.

Näihin sain idean facebookin lasten kanssa askartelevien -ryhmästä. Munakennoista. Ja, kun en löytänyt vesivärejä, niin maalailtiin sormiväreillä. Olen jännännyt, että miten värit pysyvät, mutta hyvin ovat pysyneet ja ruohot ovat kasvaneet todella hyvin jo!

Torstaina mietin pitkään, että jaksanko lasten kanssa lähteä perhekerhoon. Pelkäsin, että kun iltaisin on tullut ihan yhtäkkiä se väsymys, niin mitä minä sitten teen. Päätin kuitenkin lähteä ja yllättävän hyvin se meni ja oli ihan mukavaa. Leevikin niin reippaasti käveli paikasta paikkaan.

Lauantaiaamuna heräsin hieman pirteämpänä, joten oli pakko ryhdyttävä suorittamaan vkosiivous. Parisen tuntia siinä meni ja sain päivän hyvän työn tehtyä, kun ystävä laittoi viestiä, että onko mahdollista viedä tytär ratsastustallille ja hakea sieltä. Ei haluaisi kaameassa säässä pyöräillä kaupungin toiselle puolelle. Sain siivouksen juuri tehtyä, niin mikäpäs siinä :). 
Kun kävimme viemässä takaisin kotiin, niin sen jälkeen ajelimme ympäri kaupunkia ja hain virpomisvitsoja samalla. Emma & Suvi-Tuuli parisen tuntia koristeli vitsoja. Itse kävin myös yhden tekemässä. Neidit: "Äiti! Sie teet nii kauniita vitsoja. Miten sie teet nuo kukkaset jne." Siinä niitä ohjeistin parhaani mukaan ja todella kauniita vitsoja he tekivätkin.


- Virpomisvitsoihin askartelin perhekerhossa saadun lorun kortteihin. Laminoin kortit myös.

Virpojiakin meillä muutamia kävi ja he saivat mukaansa pienet nyytit kera pienten suklaamunien.

Tänään tosiaan Emma & Suvi-Tuuli kävivät kaverinsa kanssa virpomassa ja kyllähän he pienoisen saaliin mukanaan saivat <3. Virpomisen jälkeen Emma & Suvi-Tuuli lähtivät isomummon luona kyläilemään ja virpomaan. Sitten söimme herkullista itse tekemääni makaronilaatikkoa.
Sitten päätin, että lähden lasten kanssa vielä käymään porukoilla. Äiti mainitsi aikoinaan, kun heillä ei käy enää virpojia. Ajattelin korjata asian. Harmi vaan, kun äidillä oli (taas) työvuoro, kun kävimme kylässä. 
Porukoilta suoraan ajelimme askartelupyhäkouluun :). 
(tai no, hain kyytiin myös Hinnin)
Muuten olisimme kävellen mennyt, mutta juuri klo 17.00 olimme siellä :D.  Siellä askarreltiin tipujen pesiä, hienoja. Niistä ei nyt ole valitettavasti kuvaa.

Nyt pitäisi ruveta suunnittelemaan tulevan sunnuntain synttäreitä, mutta on jotenkin aivot narikassa sen suhteen, että mitä tarjoilen.

Mukava vkonloppu takana, mutta huomasi virpojista, että vitsoissa vain 2-3 höyhentä ja se siinä. Ja osa ei ollut ollenkaan pukeutunut.

-------------

Jokin aika sitten askartelin Milkan kanssa tällaisen kranssin, suodatinpusseista.
Ohje: täältä.

Tästä tuli tällainen omanäköinen, koska mie en pahemmin miettinyt, kun kuumaliimalla näitä liimailin styroxkranssiin kiinni. Mutta itse tykkään. Ja niin tykkäsivät päiväkodilla, kun kävin näyttämässä. Vein myös mallikappaleet, miten näitä tehdään. Näitähän voi tehdä myös servieteistä, kreppipapereista yms. Näitä kukkasia tytöt tekivät virpomisvitsoihin.

Mutta nyt ripustamaan pyykit kuivumaan. 
Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Kaunis kranssi. Ihanaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Paljon kaikkea kivaa oot tehnyt lasten kanssa, Nainen, nyt annat itsellesi vähän armoa! Sä oot maailman paras äiti omille kullannupuillesi just tollasena. Jos väsyttää, pitää levätä, jopa äiti- ihmisenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.