torstai 1. toukokuuta 2014

Iloista Wappua kaikille!


Todella hyvää, vaikka itse sanonkin!
Vuosi vuodelta vain paremman makuisia munkkeja.

Eilen tein, vaikka eka mietin, jos olisin tekemättä, kun siman jätin tekemättä. Tai teen minä sitä, mutta hieman myöhässä :D.


Puolen litran taikina piti tehdä, mutta minut tuntien, niin sehän ei riitä, vaan tein kuitenkin litran taikinan. Tuli jopa 54 munkkia. Nopeitahan näitä on paistaa, kun alkuun pääsee.

Milkan kerhossa tiistaina oli naamiaiset ja porukoilla selasin viime viikolla uusinta Suuri Käsityö -lehteä, jossa on ohjeet leppäkerttu ja ampiais -mekoille. Milka halusi ampiaismekon. Ensiksi piti kankaita metsästää täältä.. Onneksi löytyi, mitä etsin.

Maanantai 28.4.2014 meni kaavoja piirrellessä.. Leikatessa.. 
Sen sanon, että olipahan urakka, koska minulle ohjeet ovat joiltakin osin hepreaa. Kyllä sain ompeluohjeita miettiä, että mitähän mitäkin tarkoittaa. Minä vielä luen ohjeita ääneen, jos hiemankin on hankalaa :D. Pähkäilen itseni kanssa siis, että mitä kohta tarkoittaa :).
Jälkeenpäin ajatellen, tekisin pari kohtaa erilailla.
Tiistai aamuyö klo 1.00 oli pakko laittaa ompelukone kiinni, koska virheitä alkoi tulemaan liikaa ja silmät luppasemaan.. 

Kello 6.00 oli jo kello soimassa, että jatkaisin, mutta vasta klo 7.00 jatkui ompeleminen ja onneksi neiti myöhästyi vain 10 minuuttia kerhosta. Mekko ei kestä lähempää tarkastelua. Ompelin saumurilla kiinni yläreunan, milloin yhdistyy olkaimet.. Joten nehän kiinnittyi sivultakin vähäsen, niin toinen törröttää sitten :(. Ei ollut aikaa purkaa, joten se jäi nyt sitten pussille ja nauhatkin tekisin erilailla =/. 


Leevi 30.4.2014.

11 kommenttia:

 1. Neiti näyttää olevan tyytyväinen mekkoonsa. Sehän se on pääasia ;-)
  Hieno on kyllä.
  Hauskaa vappua teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin tyytyväinen oli/on mekkoonsa. Sotki ruokailussa mekkonsa, että joutui pesuun. Ei olisi halunnut. Lähti tänään mummon mukana Pieksämäelle hoitamaan koiranpentuja, niin halusi mekon mukaan <3.

   Poista
 2. Nami, herkullisen näköisiä. Minä laiskana en viitsinyt meille kahdelle noita tehdä.

  Ihana ampparimekko ja kyllä on tytön ilmekin tyytyväinen.
  Ihanaa nähdä miten Leevikin on kasvanut. Näyttää olevan hymypoika ♥
  Iloista Vappua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ovat erittäin hyviä! :P Sie, kun oisit taikinan tehnyt, niin olisit saanut varmaan osan pakastaakin :).

   Milka onneksi ihastui mekkoon niin, että pakkasi mukaan mummolaan.
   Leevillä on oikein leveä hymy ja aivan ihana, kun nauraa jo ääneen. Kuvasta näkee hänen luonteensa. On erittäin tyytyväinen poika ja ei pahemmin itke.

   Poista
 3. Komea munkkikasa! Ei tee yhtään mieli, kun olen edelleenkin herkkulakossa. Painoa on tippunut n. 4 kiloa!
  Tein vappuaattona Kotivinkin ohjeella pikasimaa. On ihan ok, mutta ei se kyllä simaa ole nähnytkään.
  Ihana ampparimekko! Sinä se jätät yöunetkin väliin, jotta tyttö saa mekkonsa ajoissa. Ihailtavaa! Multa olis jäänyt mekko tekemättä noin kiireellä aikataululla ja ehkä muutenkin.
  Leevi on kyllä niin hurmaava, että melkein tulee vauvakuume. Mutta vain melkein!

  VastaaPoista
 4. Wau! Hienosti on paino pudonnut! <3
  Mie en ole yhtään herkkulakossa. En onnistu :'(. Paino on noussut 700 g ja sitten taas laskenut ja nyt on pysynyt missä on ollutkin.
  Munkkeja vkonloppuna lisää tehtävä, kun tilaus tuli isännältä :D. Olivat niin hyviä :).

  Olisihan tässä aikaa ollut pari viikkoa varmaan tai viikkoa, mutta odotin, että kaavamuovi saapuu ja kun on tekemistä, niin yrittänyt rästityöt saada tehtyä :).
  Ja nyt kyllä huomaa sen, että on tullut valvottua.. Hieman väsyttää ja tuntuu, että haluaisi nukkua vaan.. Mutta sain valmiiksi onneksi, edes joten kuten.

  Leevi on erittäin hurmaava <3. Ihana!

  VastaaPoista
 5. Herkullisen näköisiä munkkeja! Itse en jaksanut tehdä, kaupan munkeilla mentiin :) Oikein onnistunut amppari mekko! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Hyviähän ne kaupasta ostetutkin on, mutta ei vedä vertoja itse tehdyille ;). (Tein eilen uuden satsin, hups!)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.