sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pieniä pussukoita

Pieniä pyöreitä pussukoita vetoketjulla ja avaimenperärenkaalla


Ensiksi iso kiitos Susanna maalta & Enkulin käsityöt. Teiltä olen saanut ison nipun vetoketjuja, joita on silloin tällöin tullut käytettyä. Varsinkin nyt. 

Ohje näihin pussukoihin löytyy täältä.

Näitä on nopea ommella, jos on vain aikaa ommella. Miksi sitten näin paljon? Olisihan näitä voinut enemmänkin ommella, jos olisi sitä Aikaa. Molemmilla tytöillä on luokkaretki, mikä yllätys yllätys tietenkin myös maksaa jonkin verran. Tänä vuonna meidän neidit eivät hirveän kiltisti ole käyttäytyneet, joten ovat saaneet tehdä hieman töitä sen eteen, että ansaitsevat luokkaretkirahansa (tuhma äiti!).

Koulun vanhempainyhdistys järjesti eilen lauantaina (26.4.2014) kirppistapahtuman ja tytöt halusivat itselleen kirppispöydän. Olisihan sitä tavaraa varmasti ollut, vaikka kuinka paljon myytäväksi, jos olisimme ennättäneet käydä tavaroita läpi, mutta olin niin kiltti ja ompelin muutaman pussukan, joista jäljelle jäi viisi. Mummo osti sitten vielä yhden, Lilalle ompelen vielä yhden ja Marelo osti myös yhden. Jäljellä ovat enää vain kolme v.sinistä kukkakuviolla olevaa pussukkaa.

Pussukoiden halkaisija on 10 cm. Näitä oli mukava ommella. Paremmin ja paremmin onnistuu. Itsellä tavoitteena ommella kankaista, mitä laatikoista löytyy. Olisi niin kiva ommella enemmänkin, mutta kun ei sitä aikaa enää löydy ja tällä hetkellä sotkee tuo 'mökki' meidän elämää. Juoksukoulunkin pari juoksupäivääkin nyt jäänyt sen takia. Ja, kun hommaa on paljon. Meidän huushollikin on kuin hävityksen kauhistus. Ei vaineskaan! Kyllä täällä on yllättävän siistiä (kun sain imuroitua äsken), mutta voisi olla siistimpääkin.. Olenhan minä huone kerrallaan käynyt läpi. 

Minulla on jopa kolmet villasukatkin kesken O_o ja paljon töitä, mitä haluaisin tehdä (kenelläpä ei olisi!) ja laukkua olen ompelemassa itselleni, mutta tämä tuppukylä.. Mistä ei löydy mitä tarvitsee =(. Niiden takia viitsi postikuluja maksaa. Odottelen kiltisti, että ensi viikolla käydään Kuopiossa ja toivon ne löytäväni sieltä.

Oltiin perheen kanssa viikonloppu mökillä. Ei olisi enää paljoa haravoitavaa. Onneksi isoimmat tytöt ovat ruvenneet haravoimaan, koska minä onnistun lukitsemaan oman niskani. Hyvä, että saan päätäni käännettyä vasemmalle. Laukesi kipu onneksi sitten saunassa. 

Rakas hieman lämmitti uuneja, joten tarettiin ainakin yö nukkua ;). 
Ja miten kiltisti Leevikin oli. Hän on oikeasti oikea hymypoika, joka vain hymyilee, kun katsotaan ja niin leveäsi. Koko maailma hymyilee.

VIIMEISEKSI: 

Kesäkassi 2014 -vaihto lähestyy! Olettehan valmiina!


11 kommenttia:

 1. Kivoja pussukoita olet tehnyt.
  Vai mökillä jo Leevikin oli.

  Muuten merkkaapa tuonne oikealle ylös myös poikasi, siellä lukee vain neljä prinsessaa !
  Huomaatko en ole ihan dementikko :D

  Me muutettiin kiirastorstaina kokonaan mökille kun minun sairaslomani jatkuu ainakin heinäkuun loppuun.

  Mukavaa alkavaa vappuviikkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Viime kerralla, kun Leevi oli mukana, niin nukkui koko käynnin ajan. Ei tiennyt mitään :). Kotonakin riisuin vain vaatteet ja siirsin omaan sänkyyn nukkumaan <3.

  Hih, jotain jäänyt muuttamatta.. Jos mie sen joskus osaisin muuttaa :).

  Me ollaan mietitty, että jos oltaisiin paljon mökillä, kun tytöillä kesäloma alkaa, mutta katsotaan. Siellä on ulkohuussi ja juoksevaa vettä ei tule. Vesi ei kyllä haittaa, mutta vessa..
  Milka oppi ajamaan ilman apurenkaita nyt, kun olimme mökillä <3.
  Onko teillä järvi myös mökillä? Meillä ei ole. On ns. miehen mummola, mikä on sukulaisten mökkikäytössä <3. Ihana, luonnon keskellä.

  mukavaa vappuviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lähialueen toiseksi suurin järvi, ja saa aika kauan moottoriveneellä ajella kun toiseen päähän menee.
   Eväät on otettava mukaan.

   Kyllä se on lapsillekin mukavaa mökkeily, mutta tosiaan vauvan kanssa on tuo vessa ja juokseva vesi, aika ongelma. Meillä tulee lämminkin vesi, mutta vaan järvivettä. Juomavesi viedään kotoa tai lähellä olevasta lähteestä.

   Poista
  2. Varsinkin tuo ulkohuussi ;), mutta onneksi tytöt ovat siihen tottuneet, niin eivät nirsoile :D. Ja vesi pitää lämmittää, jos lämmintä vettä halutaan.
   On toisaalta rentouttavaa käydä mökillä, kun saa olla luonnon keskellä ja on pihaa temmeltää, mutta kun on paljon tekemistäkin sitten siellä.

   Poista
 3. Oi kun ihania nuo pussukat =) Minä kun en ole niin tuollaisiin käsitöihin oppinut, leivoskelen vain, niin ihastelen muiden käsien aikaan saannoksia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Mie yritän harjoitella ja näistä on hyvä aloittaa :).

   Poista
 4. Kivoja pussukoita ja kelläpä niitä keskerässii ei paikat pursuisi :D
  Siulle on haaste miun blokissa.

  VastaaPoista
 5. Ihania pikkupussukoita! Minulla tyssäisi vetoketjun ompeluun, varsinkin jos on vielä vuori. Inhoana vetoketjujen ompelua. Minulla on paljon vetoketjuja, osa uusia, osa kierrätettyjä vanhoista vaatteista. Mielelläni niitä sinulle lähetin nurkista pölyttymästä. Kiva, että niille on käyttöä.
  Nyt sinulla on komea rivistö lapsia tuolla ylhäällä oikealla, kun Leevikin on mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on vuori pussukoissa :). Itsekin inhoan vetoketjujen ompelemista, mutta ehkä koko ajan on menossa vähän parempaan suuntaan :).

   Kieltämättä on kiva rivistö :). Pitäisi olla vain parillinen määrä. En pidä parittomista XD

   Poista
 6. Eli vielä kuudetta tekemään! Pitäähän Leevin saada ihan oma kaveri. Minun lempparinumero on aina ollut kolme, joten olen aina ajatellut, että kolme lasta olis meille sopiva lapsiluku. Innostuttiin sitten kuitenkin hankkimaan vielä kaksi lasta lisää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.