tiistai 27. toukokuuta 2014

Hunajainen marja-jogurttimalja

Hunajainen marja-jogurttimalja2 annosta

400 g turkkilaista joghurttia
2 dl marjoja
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl pähkinöitä tai manteleita

Annostele kulhoihin ensin turkkilainen joghurtti. Lisää mustikat ja valuta päälle hunaja. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä tai manteleilla.

---------------------------------------------

Tätä tein maanantaina 19.5.2014, jolloin oli tarkoitus aloittaa terveellisemmät ruokailutottumukset eli jättää herkut vähemmälle. Ihan maukasta oli. Tein yksinkertaisen annokset ja ensi kerralla taidan laittaa maitorahkaa, koska minä en oikein tykkää tuosta joghurtista. Isäntä kyllä tykkää.

------------------------------------------

Mutta kuten ehkä teksistä huomasi, että minun ruokailut eivät muuttuneet sinä päivänä, koska lähdin Leevin kanssa päivystykseen, kun hengittäminen oli raskasta. Päivystyksestä lähdin Leevin kanssa ambulanssilla kys:iin. Vitsailinkin, että Leevillä tuli Kys:in hoitajia jo ikävä, kun sinne uudelleen halusi.

Leeville todettiin bronkioliitti ja rs-virus.
Tässäkin kuvassa hymyilee, mutta olemus ei ole oma itsensä. Raukeampi kuin yleensä. Kyllähän nuo sairaalan vaatteet ovat.. Leeville ainakin liian pieniä :D. Ei body mahtunut edes kiinni ja housut.. hih, olivat kyllä niin pienet.

Tässä jo enemmän on omaa luonnettaan ;).

Olihan se sitten taas niin nopea lähtö, ettei itsellä mitään mukana. Tai otin minä käsityön mukaan, jos päivystyksessä olisi kauan mennyt ;). Mutta ei tarvinnut päivystyksessä kauaa olla, kun kamalat yskänpuuskat tuli ja hoitaja seurasi tilannetta ja jossain vaiheessa tuli kysymään, että ollaanko tulossa akuuttivastaanotolle. Lääkäri tuli samantien huoneeseen ja samantien soitto ambulanssille.. 
Itsellä soitto isännälle, että hankkii kyydin kaupunkiin hakemaan autoa.

Torstaina 22.5. kotiuduttiin, mutta sinä iltana nousi jo kuume 38.5. Kys:iltä opastettiin tänne päivystykseen ja onneksi kaikki oli ihan hyvin kuumetta lukuunottamatta. Seuraavana yönä kuume nousi jo 39. Olin jo varma, että Leeville tulee RS-viruksen jälkitaudeista keuhkokuume. Onneksi kuumetta oli vain sitten perjantain ja perjantainakin kuume laski. 

---------------------------------

Tosiaan, me oltiin myös helmi-maaliskuun vaihteessa kys:issä. 26.2.2014 oli nla-lääkäri ja samana aamuna oli noussut kuume. Pikkuisella crp 30, jos olisi ollut alle 10, niin olisimme saaneet jäädä kotiin. Itsellä oli crp 129 (streptokokki). 
Lähdimme sitten kys:iin ja siellä kanyylin kautta annettiin Leeville antibiootteja. Mutta kysymysmerkiksi jäi, että mikä aiheutti Leevin kuumeen. Leevi oli osaston hoitajien lellikki, hymypoika.
Oli hoitajien kansliassa karaokepippaloissakin ;). Hassun hatun päivää vietettiin, joten pitihän sitä Leevillekin sammakkohattu päähän laittaa (tosin tässä kuvassa ei sitä ole). Tulihan osaston hoitajat ottamaan Leevistä kuviakin <3. 12 kommenttia:

 1. Varmasti hyvä aamupala, nuo pähkinät antavat ihanaa suun tuntumaa. Voi Leeviä, onneksi jo parantunut. Ihana hymypoika näyttää olevan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pähkinät antaa kyll suun tuntumaa, mutta pelkästään en noita söisi XD.

   Meidän pieni rakkauspakkaus <3

   Poista
 2. Kiva, kun olet ehtinyt/jaksanut kokeilla ohjetta. Rahka voisikin olla hyvää tässä :) Pienelle, reippaalle Leeville paranemisia! <3

  SLYsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leevi kiittää. Onneksi enää vain pieni yskä on <3.

   Poista
 3. Ihania kuvia!
  Näitä palaan katselemaan, vaikket leipoisi mitään !

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että Leevi on jo kunnossa. Vaikuttaa herkulliselta tuo jugurttimalja. Lasketaanko se herkuksi? Minulla on menossa 10. viikko herkkulakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minun mielestä ole herkku, koska tämä on aamupala. Rahka/joghurtti, hedelmät/marjat, pähkinät ovat terveellisiä.

   Poista
 5. Ihanan reippaan oloinen pikkumies ja herkullisen näköinen aamupala! Pitäneepäs itsekin tehdä, kun aineksia löytyy kaapista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Itse tehnyt jo monesti. Rahkalla kylläkin :)

   Poista
 6. Hei, vähän mä ilahduin tuosta hassuin hattu kisa-kuvasta, voi elämä sentään. Ihanaa, että sairaalassa olo jotenkin kevennetään, oleminen siellä ei ole suinkaan mitään kevyttä. Voimia teidän päiviin.

  VastaaPoista
 7. Hei, vähän mä repesin tuosa hassuin hattu kisa-kuvasta, voi elämä sentään. Hienoa, että pienten sairaalassa olo jotenkin kevennetään, olo siellä ei mitään kevyttä usein ole. Tsemppiä teidän päiviin

  VastaaPoista
 8. I hope all the best for you and for your son!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.