torstai 14. toukokuuta 2015

Leivontaa ja askartelua

Tänään vietettiin äidin ja siskon valmistujaisjuhlia. Äiti valmistui syksyllä lähihoitajaksi ja sisko valmistui nyt keväällä lastenohjaajaksi. Lupauduin ns. lahjana leipomaan täytekakun ja muffinssit.

Tässä sitten on ollut huisketta muutama päivä. Eilen aamupäivänä tein Kinuskikissan seeprakakun salmiakkiraidoilla (juustokakku) hyytymään. Ja kyllä ei ole lähelläkään alkuperäistä ohjetta ulkonäöllisesti, mutta on tehty ja makuakin kehuttiin!

Reseptin löydät: täältä.

Ylekin uutisoi, että Apteekkarin salmiakkimixeri on loppunut apteekeista suuren kysynnän vuoksi. Itsekin vein viimeisen pullon. Tämän tein yllätyksenä/lisänä.


Täytekakuksi tein saman, millä olen ennenkin tehnyt. Suosikkini.

Ainoa, minkä muutoksen tein, niin toisena täytteenä on maitosuklaa-kerma. Oli kiva viime yönä huomata, että enpäs ollut geisha-suklaata ostanutkaan. Onneksi löytyi Fazerin sininen kaapista.

Ruusut tein sly-parin lähettämällä muotilla + sokerimassalla. Lehdet askartelin tänä aamuna klo 01.00 aikoihin. Tarkoitus oli kakun täytön + keittiön siivouksen jälkeen lähteä nukkumaan, mutta itsellä koko ajan: Mä haluan yrittää tehdä lehtiä.  Menin nukkumaan sitten klo 01.30 ja herätys klo 6.30. Ihme, ettei väsyttänyt hirveästi (mitä nyt kyllä väsyttää!)


Kirsi kirjoittaa, että on hitti ja katoaa pöydistä. Niin kävi juhlissa. Meidän eskarilainen tuli sanomaan minulle, että on jo niin ja niin monta syönyt. Ovat todella hyviä!
Pieniä suupaloja. 

------------------------

Sitten siihen askartelupuoleen. Pitäähän sitä lahjatkin olla. Äidin lahja tuli hommattua jo aikoja sitten, mutta eilen illalla muiden nukkuessa vasta rupesin lahjapakettia tekemään. Siskon laukunkin ompelin viime yönä O_o. Toissa iltana ennen nukkumaan menoa hoksasin, että pirskatti.. En ole edes aloittanutkaan. Toiminnalliset kortit askartelin sitten tänään. Itse tykkään lahjoista, vaikka pussukka ei onnistunut niin hyvin kuin olisin halunnut.

 Äidille hoitajan kello.

 Hoitajan kello ja lahjapaketti ;)

Kortti ja lahja paketoituna.

Siskon lahja.

9 kommenttia:

  1. Siis niin herkkukakkuja että kuola valuu :) Ihanat lahjat oot tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Suklaakakku on erittäin hyvää. Suosittelen tekemään!

      Poista
    2. Maiskis miten herkullisen näköinen ruusuinen suklaakakku.

      Poista
  2. Mukava katsoa sun herkkujen kuvia ja kuolata. Melkein tunnen tuoksun nenässäni.Milloinkohaan sitä uskaltaa tuollaisia herkkuja maistella? Superdietti sopii mulle täydellisesti. Miten uskallan koskaan enää syödä normisti? Ihana toi hoitajan kello. Mitä oot tehnyt sille? Ostitko osat valmiina vai miten?
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo saattaa olla juuri tuleva vaikeus, että miten syödä sitten 'normaalisti'. Mulle sopii, että katson mitä suuhuni laitan ja vähän voi maistaa. En minäkään eilisistä juhlatarjoilusta kaikkea maistanut. Taisin maistaa vain yhden minimuffinssin ja äidin/siskon tekemää täytekakkua ja pienen pullaviipaleen :D. Jäi kuitenkin kuivakakut, juustokakku ja suolaiset tarjottavat maistamatta kokonaan.

      Hoitajan kello on vain niin sanotusti lahja :D. Tilattu netistä ja lahjapaketti askarreltu :D.

      Poista
  3. Voi mitä herkkuja, nams!
    Suklaakakun ohje täytyy laittaa korvan taakse, kokeilen!
    Kiva, että muffinssit teki kaupan :) Meidän pikku neidin 2v synttärit lähestyy, joten muffinsseja leivotaan taas ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.