tiistai 26. syyskuuta 2017

KalevalaCal - Peittoruudut 9-10

Minulla on meinannut jo hätä tulla, kun aloin jäämään jälkeen.. Itse, kun tiedän, että jos jään pahasti jälkeen.. Jää tekemättä..
Mutta koskaan ei teidä mitä tapahtuu ja en mie näistä paloista nyt ala stressaamaan. Teen sitä mukaa, kun ennätän ja sitä paitsi, nämä ruudut ovat koukuttaneet minut ihan kokonaan. 

9. peittoruutu - Kalevalan Meri


Peittoruudun suunnittelija: Tuula Kyrölä

Kalevalan meri
Tässä oli jos jonkinlaista näpertelyä toisaalta. On virheitäkin, mutta niillä mennään ja nämä minun ruudut sen puolesta ovat uniikkeja. 

Ruudut ovat kyllä toinen toistaan ihanampia.  Näitä on mukava kyllä tehdä.

10. peittoruutu - Väinölän Viljavat Vainiot


Peittoruudun suunnittelija: Taina Tauschi

Väinölän viljavat vainiot

Läksi maata kylvämään, 
siementä sirottamahan. 
Itse tuon sanoiksi virkki: 
"Minä kylvän kyyhättelen  
Luojan sormien lomitse, 
käen kautta kaikkivallan 
tälle maalle kasvavalle, 
ahollen ylenevälle." 
(Kalevalan 2. Runo 293–300) 

Tämä ruutu julkaistiin eilen, ja kun kuvan näin.. ensimmäinen reaktio oli: VOI EI!!! Tästä en selviä.
Ruudun virkkaaminen olikin helppo. Jospa tämä näyttää siltä, miltä pitääkin.

4 kommenttia:

 1. Mikä tämän peitto juttu on, kun muutamissa blogeissa oon nähny. Menny ihan ohi... 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä voit käydä lukaisemassa lisää:
   http://www.arteeni.fi/kalevalacal-fi

   ------
   Kalevalapeittoprojekti
   Kalevala CAL:ssa kukin voi virkata oman Kalevala-aiheisen peiton Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi! Peitto koostuu 24 palasta (tarjolla myös muutama bonuspala), sekä liitoksesta ja reunuksesta. Palojen aiheet on poimittu löyhästi Kalevalan aiheista.

   Kalevala CAL projektin päävastuullisina on Milla Elo ja Sari Åström. Meidät mukaan lukien projektissa on yhteensä 19 suunnittelijaa ja vielä enemmän muita vapaaehtoisia testaamassa ohjeita, tarkistamassa niiden oikeinkirjoitusta ja kääntämässä niitä eri kielille, ja paljon paljon muuta. Voit tutustua vapaaehtoisiin Kalevala CAL Vapaaehtoiset postauksessa.

   Itse projekti (mukaan lukien ohjeet ja vertaistuki) on osallistujille ilmaista ja kaikki taustavoimat käyttävät tähän vapaa-aikaansa ja voimiansa korvauksetta. Pyydämme huomioimaan, että vaikka (ja koska) koko hanke on suuri ja tärkeä, ja olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että osallistujat voisivat nauttia sekä projektin odottamisesta että siihen osallistumisesta mahdollisimman paljon, niin emme kuitenkaan voi täyttää kaikkien toiveita!

   Voisiko juuri hienompaa lahjaa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi antaa? Kalevala CAL -peittoprojekti onkin yksi Suomen virallisista juhlavuoden hankkeista.

   Kukin suunnittelija on suunnitellut projektiin yhden tai useamman virkatun ruudun, joiden ohjeet julkaistaan ilmaiseksi ja ne jäävät pysyvästi teidän käyttöönne. Huomaattehan, että ohjeiden oikeudet kuuluvat niiden suunnittelijoille ja heidän rajaamansa oikeudet voivat vaihdella ohjeesta toiseen.

   Poista
 2. Kauniita ruutuja jälleen ja nopsa suurperheen äiti olet virkkaamaan. Minä olen jo pudonnut kyydistä. Mutta perässä rämmin. Tuo tyttären onnettomuus on laittanut peittovirkkauksen hieman sivuun. Tänään hän pääsee sairaalasta kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti laittanut sivuun. Mukavaa, että pääsee tänään kotiin.

   Kiitos <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.