sunnuntai 30. elokuuta 2015

Raparperi-brita (Hinni 5 vuotta 30.8.2015)

Tänään 30.8. klo 2.41 tuli viisi (5) vuotta täyteen meidän Hinni-hiiren syntymästä.

Syntyi 30.8.2010 (rv 41+5)
kello 2.41
Painoi: 3410 g

Hinnin synnytys oli helpoin, nopein ja silloin oli tunne: "näinhän sitä voisi synnyttää useamminkin :D"

Neidin käynnistysaika olisi ollut maanantaiaamuna klo 9.00, mutta edellisenä iltana klo 21.00 alkoivatkin supistukset tulemaan pikku hiljaa. 
En minä ollut sairaalakassia pakannut oikeastaan yhtään. Jotain pientä löytyi kassista. Siinä katseltiin ohjelmia ja mie neuloin. Mies alkoi olla jo hädissään, kun näki merkkauksia supistuksista ;). Ei minulla ollut mitään kiirettä mihinkään. 

Lähdimme kohti kys:ia jossain vaiheessa, mutta mie olin jo valmis kääntymään takaisin, koska supistukset loppuivat kuin seinään. Olimme tankilla ja mies oli sitä mieltä, että hän ei todellakaan ole viemässä minua enää takaisin kotiin (pelkäsi auton penkin kastuvan ;) ja niistä oli huolissan)

Siinä sitten ajeltiin ja suloinen mieheni kysyi yleensä juuri supistusten aikaan, että paljonko on supistusten väli. Kyllähän se väli oli jotain 2-3 minuuttia. En minä pahemmin kuin purin hammasta ja mahdollisimman vähän yritin puuskuttaa.

Sairaalan käytäviä kävelimme aika hiljaa, koska supistuksia tuntui tulevan koko ajan.

Tarkoitus oli, että mies käy vain minut viemässä ja lähtee ajamaan sen jälkeen takaisin kotiin.
Kätilö oli sitä mieltä, että ei taida kauaa mennä. Kätilö kysyi, kun saliin pääsimme, että haluanko epiduraalin vai spinaalin? Mie, että mitä eroa niissä on? Jos spinaalin, niin vauva pitää synnyttää kolmessa tunnissa ja sitä ei voi lisätä. Valitsin spinaalin.

Siis mikä olotila tuli sen jälkeen! En tuntenut yhtään mitään!
Kätilö jossain vaiheessa, että voin ruveta ponnistamaan. Hyvä oli ponnistaa, kun en tuntenut supistuksia. Katsoin vain monitorista, että milloin oli supistus.

Kello 1.00 jälkeen olimme synnytyssalissa ja meidän tempperamenttinen neiti syntyi klo 2.41.

Hinni oli vauvana meidän peikkotyttö. Mahtavat ruskeat hiukset jo syntyessään.
Hinni on meidän perheen tempperamenttisin. Sisua kuin pienessä pitäjässä. Mutta kuitenkin omalla laillaan niin hellyyttävä, suloinen, pieni sylivauva. Äidin sylivauva. Äidin tyttö.

Tänään piti jotain tarjota. Kakkutarvikkeet jäi kauppaan, vaikka pohjan teinkin. Pakkaseen laitoin pohjan tulevia synttäreitä varten. Sukulaisille järjestämme sitten ensi kuussa synttärit.

Leivoin raparperi-britan.

Reseptin löydät: täältä.


9 kommenttia:

 1. Ihania muisteluista Hinnistä <3 Onnea vielä tätäkin kautta =)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Kiva Hinninkin lukea sitten isompana. Mistä Hinni- nimi tulee? On sen verta erikoinen, etten ole aiemmin törmännyt. Onnittelut Hinnalla ja äipälle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Emmaa, kun olin synnyttämässä, niin viereisessä sängyssä oli nainen nimeltä Henni. Ja kun Hinnin nimeä mietittiin, niin Hinni kuvaa vain meidän neitiä jotenkin niin hyvin <3. Nanna Hinni-Joanna Karolina <3. Nannaksi kutsuttiin ristiäisiin asti.

   Poista
 3. Siis joko teidän baby on viiden???? Mihin se aika oikeen menee? Vastahan se syntyi! Ja mun serkusta tuli viime toukokuussa isä ekaa kertaa. Onnittelulahja on vieläkin tekemättä. Ja elokuussa sama serkku paukkas naimisiin. Sekin lahja on vielä tekemättä. Tai no, mä taidan yhdistää noi lahjat. Se toinen lahja pitää järkätä sit niille isovanhemmille eli mun sedälle ja sen vaimolle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.