keskiviikko 18. marraskuuta 2015

15.11.2015 - 7-vuotis synttärit

Milkan 7-vuotis synttäreitä vietimme sunnuntaina 15.11.2015. 
Juhliin saapui ensimmäisenä tyttären kaksi kaveria luokalta. 
Neiti ei halunnut luokan poikia kutsua.

Milkan oikea syntymäpäivä on 10.11. Voi tuota aikaa. Milka on lapsistamme suuri kokoisin syntyessään. 3990 g. Mieleenpainuvinta synnytyksessä, kun tulee toinen kätilö auttamaan ponnistusvaiheessa. Kysyy toiselta kätilöltä, että onko tehty painoarviota. Sanoi, että tullessa kokeiltu/arvioitu, noin 3 kg. Tämä vanhempi kätilö: "Ei selviä 3 kg, vaan on kyllä lähemmäs 4 kg kuin 3 kg."
Hyvin kyllä arvioi :). Ja toinen, mitä tuli itse sanottua, että meille ei enää ikinä tule lapsia (sen jälkeen on vielä kaksi lasta siunaantunut). Tuokin kommentti johtui ihan siitä, kun neiti oli vielä isopäinen. Ei meinannut ei sitten millään haluta syntyä :D. 

Tällä hetkellä neiti on reipas, iloinen, löytyy tempperamenttiakin ja joskus erittäin ärsyttävääkin, kun vain äidin silmille pitää hyppiä.. Lempivärinä pinkki. Frozen ja Hello Kitty, mistä tykkää. Barbiet, millä leikkii paljon ja Lego friends -legot. 

Täytekakkuna tarjoilin sellaista, mihin Milka oli itse valinnut karkit. Idea Kinuskikissan juustokakusta. Täytteenä väleissä on vadelmahillo ja diplomaattikreemi.
Diplomaattikreemin ohjeen löydät taikakaulimen blogista. Täältä. Voisiko helpompaa täyteideaa ollakaan.

Muffinsseina tarjoilin Banoffee-muffineita.
Resepti löytyy: täältä

Muffineita kaverit saivat koristella ja muutamia viedä sitten kotiin. 
Maku, slurps. Aivan mahtavia. Tosin en tiedä mikä minulla menee vikaan, kun eivät kohonneet..

Lisäksi leivoin pipareita. Talven (joo-o, kun tulisi vain sitä lunta joskus.. Eivätkä sulaisi heti pois) ensimmäiset piparit siis tehty. Siskoni kanssa tehtiin pipareihin marmorointikuviointi. Ilman siskoani, ei synttäreistä mitään tulisi. Ihana apukäsi!

Suolaisena tarjottavana oli jauhelihapannaria ja popcornia. Kuvassa näkyvät myös pienesti karamellit ja marengit :D.

Sukulaiset, kun saapuivat, niin lisäksi oli 6 munan täytekakku. Muuten sama kuin ensimmäinen, mutta päällä oli marianne-crush:ia.
Näköjään kuivakakusta en erikseen kuvaa ottanutkaan. Tein Joulumuorin herkkukakun
Resepti: täältä

Mitäs vielä? Ai niin, kaverilahjoiksi askartelin kolmiorasioita, joiden sisään mahtui pari konvehtia. Sukulaisetkin saivat omansa :).-----------------------
Pitihän sitä myös jotain sattuakin. Olisi ollut liian hyvää ollakseen totta, että kerrankin synttärit olisivat onnistuneet ilman harmaita hiuksia.

Sunnuntai aamuna oli kivaa vatkata kermaa, kunnes olin itse ja keittiön seinät kermassa. Ei ollut itkukaan kaukanaan. Sanoin vain, että ei voi olla todellista, minä en kestä. 

Nämä ovat jo toiset synttärit, milloin tämä vatkain tekee näin. Vispilät on ihan surkeat!! Itse vatkain osa huippu, sisuskalut ovat valualumiinia eikä muoviosia, mutta vispilät..
Kenelle mie soitan, että täytekakut saavat kauniin kermapinnan?

Vispiläsät lähti irti yksi noista tikuista..

Ja toisesta vispilästä lähti tuo rinkula keskeltä irti. Kuuluisi olla kiinni tuossa vispilän yläpuolella kiinni.

Onneksi ystäväiseltä vatkaimen sain lainaan, mutta sain kunnian herättää :D. Hieman hirvitti lainata vatkainta, että entä jos mie onnistun senkin hajoittamaan.
-----------------

EDIT:

"Rakas joulupukki, minä olen tänä vuonna ollut erittäin, erittäin kiltisti. Toivoisin lahjaksi: 

Joko: Kenwood Major Premier yleiskone KMM777
Tai: OBH Nordica yleiskone Hercules Chilli 6684"

3 kommenttia:

 1. Ihanat tarjoilut jälleen! Mä jo luulin, että sulla on uusi vatkain. Eikös joku vatkain hajonnut joskus? Hei meilläkin on leivottu. Tosin minä vaan ideoin ja mies+ tytär toteuttivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vuotta vanhahan tämä Kenwoodin vatkain jo on.. Toisen kerran jo vispilät hajosivat.. Rihkamaa taitaa vispilät olla. Itse vatkain osa on huippu kyllä. Tänään sain uudet.

   Leipominen on kivaa <3

   Poista
 2. Aivan ihanat tarjoilut, nam! ♥

  Ihanaa että tykkäsit muffinsseista! :) Mutta ompa harmi jos eivät kohonneet :( Mulla ne kohosivat tämän verran: https://instagram.com/p/9x7BEvpqUU/ eli mitään älyttömän muhkeita niistä ei tulekkaan, kun on niin raskas taikina. Mutta toivottavasti kohoaisivat sitten paremmin, jos toisen kerran joskus innostut tekemään! :) Ihanilta näyttävät joka tapauksessa, kuten kaikki nämä muutkin herkut! ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.