PÄTKISKAKKU
n. 10-12 hengelle
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0.5 dl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl kermaviiliä
6 pätkistä
3 kananmunaa
Vuoan voiteluun rasvaa ja korppujauhoja
Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulan voin joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan myös kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet, sekoita huolella.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (24 cm) ja paista noin 45 minuuttia 175 asteessa. Kumoa kakku kuumana pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet liedellä koko ajan sekoittaen. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi strösseleillä tms.
----------
En edes enää muistanut, että kuinka hyvää pätkiskakku olikaan. Hyvää, hyvää, hyvää! Kuorrutuksessa käytin paketista tullutta suklaalevyä ja pätkiksiä. Ja osan pätkiksistä laitoin omaan suuhun :). Punnitsin 108 g (=6 pätkistä), joten ylimääräiset meni sitten itselle herkuteltavaksi.
Anoppi oli meillä kylässä pe-la, joten oli hyvä tarjota synttäreiden kunniaksi, vaikka 9.11. syntymäpäivä onkin.
Anoppi oli meillä kylässä pe-la, joten oli hyvä tarjota synttäreiden kunniaksi, vaikka 9.11. syntymäpäivä onkin.
Melkein jo pelkällä katsomisella tuntuu että muutama makkara vyötäröllä kasvoi taas lisää =D
VastaaPoistaEihän nyt suklaa lihota ;)
PoistaHoukuttelevan näköinen kakku, nami! Kuinka paljon kakussa maistui pätkis?
VastaaPoistaOlisi voinut ehkä laittaa enemmänkin, mutta minusta oli juuri sopivasti. Todella hyvää.
PoistaIhanaa... onneksi kalorit ei siirry kuvaa ihailemalla.
VastaaPoista