tiistai 8. heinäkuuta 2014

Vanilja-Mariannejäätelö (ilman jäätelökonetta)

Helppo jäätelö ilman konetta
- Vanilja-Mariannejäätelö -



(perusmassaa reilu 1 L. Sekaan, kun laittaa "mausteita", täyttyy helposti 1.5 L vuoka)

4 dl kuohukermaa
1 prk konsensoitua maitoa
0.5 dl glukoosisiirappia
Vaniljatangon siemenet / vaniljajauhetta

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää maito, siirappi ja vanilja. Sekoittele lusikalla tms. sekaisin. 
Älä missään nimessä vatkaimella sekoita!
Kaada massa noin 1.5 litran vuokaan. Laita haluamiasi "mausteita" ja pyörittele niitä vähän massan sekaan. Laita kansi tai kelmua ja pakasta vähintään 8 tuntia.

HUOM! Massaa ei tarvitse käydä sekoittelemassa missään vaiheessa!

Miksikö lisätä massaan glukoosisiirappia?
- Se tekee massasta pehmeämpää. Näin ollen jäätelöä voi pallotella jo heti pakastimesta tultuaan, eikä sitä tarvitse seisotella pöydällä "sulamassa" ollenkaan.




-------------

Tämän ohjeen sain SLY-pariltani ja reseptiä tuli kokeiltua viime viikolla, kun pikkuveljeni oli yökyläilemässä. Sekaan lisäsin Marianne-crushia jonkin verran ;).
Imeläähän tästä tuli, mutta taisi jäädä kaupan jäätelöt kauppaan, jos vain jaksaa itse tehdä. Tuli nimittäin sen verran hyvää!

---------------

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.