perjantai 25. elokuuta 2017

KALEVALA CAL - MALLIRUUTU

Rupean jo tässä vaiheessa miettimään, että mihin olen lähtenyt mukaan, vaikka vielä itse projekti ei ole kunnolla alkanutkaan.

Ennen kuin peittoprojektin ensimmäisen palan ohje julkaistaan, niin on päässyt virkkaamaan malliruudun, millä sitten vertaa niitä paloja..  Tarkoituksena olisi saada ruudusta 23*23 cm. 
Minä en yleensä mitään mallitilkkuja tee, vaan työstä tulee sen kokoinen kuin tulee :D.

Kyllähän tämän malliruudun virkkaaminen ei ole ollut sieltä 'helpoimmasta' päästä. Tarkoitan sillä sitä, että ei se oikean kokoinen ollut ensimmäisellä kerralla, eikä toisella.. Itse neliön virkkaaminen on helppo.

1. yritys 3.5 mm koukulla. Tulos: 22 cm.
2. yritys 4.0 mm koukulla. Tulos: 24 cm.
Sitten laitoin tilauksen Liljan Lankakauppaan ja tilasin koukun 3.75 mm, koska jos ruvetaan miettimään, niin välikoolla pitäisi tulla just eikä melkein 23 cm..

3. yritys 3.75 mm koukulla. Tulos: 21.5 cm.
Eli mitä tästä opimme? Hyvä tehdä mallitilkku.. Olin tässä vaiheessa, että mitä ihmettä minä teen.. Minulla alkaa hermo mennä.. Kuitenkin virkkasin ihan samallalailla kuin aikaisemmatkin.. 
Varmaan johtuu siitä, että tuo 3.75 mm:n virkkuukoukku on eri valmistajan. Novitan koukuista ei taida löytyä edes tuota välikokoa. 

Ja enhän minä tietenkään eilen malttanut lähteä nukkumaan ennen kuin olin virkannut vielä toistamiseen 4 mm:n koukulla.. Hieman tiukemmin kuin aikaisemmin.. Siinä sitten samalla mietin, että entä jos sekin heittää enemmän, niin millä koukulla minä virkkaan?

4. yritys 4 mm koukulla uudelleen. Tulos: 22.5 cm.
Halleluja! Se on jo lähellä 23cm. Jos ei olisi ollut näin, niin olisin valinnut 3.5 mm:n virkkuukoukun itse työhön sitten, että langat varmasti riittävät. Mutta tuolla 3.75 mm:n virkkuukoukulla oli ihan erilaista virkata, paremman tuntuista.

Tsemppiä kaikille kalevala cal -peittoprojektiin osallistuville!

Olethan lisännyt itsesi kartalle:
https://www.zeemaps.com/map?group=2640369

6 kommenttia:

 1. Jee nyt sullakin mallikappale tehtynä. Huomenna alkaa. ( Anne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin ja viimein <3.
   Huomista odotan kuin kuuta nousevaa :)

   Poista
 2. Hyvä, että sait lopultakin sopivankokoisen mallitilkun virkattua. Puolen sentin heittohan on ok. Minä olen lisännyt jo itseni kartalle. Olen ainoa osallistuja Pornaisissa ainakin kartan mukaan.
  Aloitatko huomenna heti klo 9 virkkaamisen? Minä heräilen ja teen aamutoimeni ihan rauhassa. Sen jälkeen minulla on koko päivä aikaa virkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi. Pitää vain yrittä jatkossa samallalailla virkata, ettei ruudut ala heittelemään hirveästi.

   Tuskin ihan klo 9 olen aloittamassa. Nukun niin pitkään kuin saan nukkua / pötköttelen pienen mussukan (Aapon) kanssa <3. Halitellaan ja ollaan vaan <3. Heti käyn kyllä ohjeen lukaisemassa. Ja heti, kun ennätän, niin yritän ruudun virkata. harmi vain, kun ei ole tulostinta tulostaa :(

   Poista
  2. Joko sulla on Ilmatar valmiina? Mä oon kerroksella 7.

   Poista
  3. En ole vielä saanut valmiiksi. Kyllä on paljon uusia juttuja. 8. Krs lähtee.

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.