lauantai 16. elokuuta 2014

'Minihampurilaisia' iltapalaksi



Hampurilaissämpylät (12 kpl)

1.5 dl lämmintä vettä
3 rkl maitoa
1.5 tl kuivahiivaa
1.5 rkl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
30 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 pientä munaa

Voitele:
1 muna
tilkka vettä

Lämmitä vesi sekä maito +42 asteiseksi. Lisää joukkoon hiiva sekä sokeri ja anna seoksen levätä kulhossa noin 15 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää hiivaneste sekä kevyesti vatkatut munat ja sekoita hyvin.

Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaisen sileää ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina sitä vaatii. Taikinan kuuluu olla kuitenkin kohtalaisen löysää. Pyöritä taikina palloksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti.


Tee taikinasta 12 pientä sämpylää ja kohota niitä vielä liinan alla, leivinpaperilla suojatulla uunipellillä noin tunnin verran.

Vatkaa kulhossa muna sekä vesi ja voitele sämpylät. Halutessasi voit ripotella päälle seesaminsiemeniä.

Paista sämpylöitä keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pirskota vähän vettä uunin pohjalle paiston alussa, niin pinnasta tulee rapea.

 Alkuperäinen ohje sämpylöihin löytyy: täältä.

-------------

Näillä herkuteltiin tänään iltapalaksi. Isäntä teki pihvit ja minä sämpylät. Täyttämisen hoidin myös minä. Ei näistä niin minejä tullut, mutta tulipahan lapsillakin masut pullolleen.
Näistä tuli erittäin herkullisia hampurilaisia, varsinkin, kun isännällä on salainen resepti jauhelihataikinaan. Hyvää!

7 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta ja ideasta! Näitä täytyy kokeilla. Lapset, jotka rakastaa kaupan valmishampurilaisia, varmasti ihastuvat näihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Täällä ainakin tykkäsivät. Itse, kun en hirveästi ostele kaupan valmishampurilaisia. Tulee niitäkin silloin tällöin osteltua, mutta nämä olivat kyllä tuhat kertaa parempia. Tuplasatsin tein. Hinni ja Milkakin jaksoivat neljä syödä o_O

      Tarkoitus olisi ensi kuussa Suvi-Tuulin kaverisynttäreille tehdä minihampurilaisia. Voisi vieläkin pienempiä tehdä, vaikka ei nämäkään nyt niin hirveän isoja olleet. Sopivia.

      Poista
  2. Minihampurilaiset on meidän lasten ihan suosikkeja :)

    VastaaPoista
  3. Nauttikaa hampurilaisista minunkin puolestani, minä kun en voi kananmunaa syödä yhtään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.