torstai 12. kesäkuuta 2014

Hyvää Naisten Päivää joka päivä meille ihanaisille Naisille!

Minä olen ihastunut 'Susie'-pussukkaan.
Ohjeen löydät täältä.

Minusta ohje on yllättävän helppo, jopa minunlaiselleni 'ompelijalle'. Edelleenhän se vetoketjun ompelu tuottaa jonkinlaisia ongelmia, mutta paremmin on näissä kuitenkin sujunut. Tikkihän minulla ei koskaan mene suoraan, vaan aina hieman mutkittelee :D. Nyt piti jo ostaa pari vetoketjua, kun alkoivat sopivan mittaiset/väriset loppumaan.

Kangas on Marianne Valolan suunnittelema Naisten Päivä. Musta markiisi näissä pussukoissa.
Lisää voit lukea täältä.

Naisten päivä malliston tarina:
'Naisten Päivä -malliston tarina alkoi vuonna 2002. Olin kuunnellut korvat punaisina kun teinit ja aikuiset hokivat, että vi**u sitä ja vi**t tätä. Olin juuri valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista, ja ajattelin, että haluan muotoilun keinoin vastustaa kiroilua. Koin v-kiroilun loukkaavana: Helvetti on paha, Saatana on paha, Perkele on paha, mutta entäs tuo Vittu sitten? Mitä kiroiltavaa siinä on? Ja minusta tuo Vittu tuntui niin ikävältä ja asenteelliselta sanalta muutenkin…

Hyvällä, ei pahalla

Ajattelin, että jos nyt nostan viisaan etusormeni pystyyn ja lähden saarnaamaan jokaiselle kiroilijalle, että ”nyt suu suppuun ja kiroilu seis, ei yhtään v*ttua enää!”, niin moinen asenne kääntyy minua itseäni vastaan. Sen sijaan ajattelin, että jos sanoisin rumasti puhutun sanan tuhat ja miljoona kertaa kauniisti, niin lakkaisiko se olemasta ruma? Halusin tehdä ”rumasta kuvasta” jotain oikein kaunista ja ryhdikästä. Vain parasta kotimaista laatua ja iloista asennetta.

Minulla oli kaverini kanssa syksyllä 2002 muotimessu Vatevassa yhteinen osasto, jossa esittelimme palkittuja opinnäytetöitämme. Mukana minulla oli myös ensimmäiset Naisten Päivä -työt: Kaksi miesten kauluspaitaa ja yksi  naisten käsilaukku. Huomasin hämmästyksekseni, että ihmiset kulkivat upeiden opinnäytetyö-asujeni ohi ja pysähtyivät Naisten Päivän äärelle. Suut levisivät hymyyn: ”Mikäs se täällä!” Kaiken ikäiset miehet ja naiset halusivat kertoa minulle tarinoita kuosiin liittyen. Eräskin vanha herra sanoi, että ”Oi oi, mahtavatkohan nämä nykynuoret edes tietää mikä tämä on, mutta kyllä me näitä nuorina kuoropoikina piirreltiin!”.
Alusta asti päätin, että myyn Naisten Päivä -tuotteita vain 15 vuotta täyttäneille. Jos nuoremmat haluavat jotain, pyydän heitä tulemaan äidin tai isosiskon kanssa ostoksille.

Iloinen feminismi

Naisten Päivä -kuosissa on kirkkoveneitä. Jokainen vähän erilainen, täydellisen omanlaisensa. On airollisia ja airottomia. Kuosissa on myös tyhjiä kohtia -niiden kohdalla kunnioitan niitä naisia, joilta tämä kyseinen arvokas paikka on tuhottu ja myös niitä naisia, joilta tämä syystä tai toisesta puuttuu.
Naisten Päivä on jo 12-vuotias mallisto. Monet kerrat olen ajatellut, että olisiko jo aika lopettaa. Mutta sitten olen taas saanut uuden tuoteidean ja asiakkailta hyvää palautetta, ja aina vaan siitä on versonnut uusia ideoita ja uutta virtaa. Vuosien varrella olen valmistanut/Suomessa valmistuttanut mm. kukkaroita, toilettipussukoita, tyynyliinoja, pussilakanoita, heijastimia, käsilaukkuja, weekend-kasseja, pannulappuja, heijastimia… Ja tilauksesta olen valmistanut mm Kouvolan poliisinaisten kirkkovenesoutujoukkueelle voimahuivit, Oulun Karjasillan ev.lut. seurakunnalle Elossa!-kampanjaan vyönsoljen, gynekologien kesäpäiville essuja ja pöytäliinoja, syöpäsairaalan sohville tyynyjä jne jne.
Olen myös saanut kuulla monta rakkaudellista tarinaa, mm sen, kun vaimo hankki rekkaa Euroopassa ajavalle miehelleen Naisten Päivän tyynyliina-pussilakana-setin, jotta mies saisi pitkillä ajomatkoillaan joka yö mennä rekan hytissä turvallisten lakanoiden keskelle nukkumaan. Suloinen tarina oli myös, kun isosisko hankki pikkusiskolleen kukkaron lahjaksi, kun pikkusiskolla alkoivat ensimmäiset kuukautiset. Naiseus on iloinen asia!

Naisten Päivällä on kiroilua torjuva vaikutus. Teen paljon töitä teinien parissa. Joskus kiroilevat teinit valahtavat kalpeiksi, kun näkevät minulla Naisten Päivä -käsilaukun: ”Ti-ti-tiedätkö si-sinä mikä kuvio TUO on?”.  Kyllä tiedän, ja puhun heille tasa-arvosta ja positiivisesta asenteesta. Yleensä kiroilu loppuu siihen.

Maailmaan synnytään naisen kautta. Se on hienoa ja kaunista, eikä siinä ole mitään kiroiltavaa. Tehdään yhdessä rumat puheet tyhjiksi kauniilla kuvilla! Iloista Naisten Päivää joka päivä, myös 8.3. "


 Tämä pussukka meni äidilleni 56-vuotis syntymäpäivälahjaksi.

 Tämän lähetin äidin kaksoissiskolle, kummitädilleni synttärilahjaksi. Kummitädin lempiväri on vihreä, minkä takia vetoketju on vihreä. Olin kankaat jo leikannut, niin harmistuin, etten älynnyt punaista kangasta vaihtee vihreään..

 Anoppi oli tulossa kyläilemään, joten pitäähän nyt anopillekin yksi 'kirkkovene'-pussukka ommella ;).

Ja tämän pussukan ompelin kiitoksena Susanna maalta -blogin pitäjälle. Hänestä on tullut minulle hyvä ystävä, vaikka emme livenä ole toisiamme nähneet. Jännä miten voikaan netin kautta toisiin tutustua. Ja teitä on useita!

----------------------------------
Toivon, että pussukat tulevat käyttöön! 
Minä olen kankaasta leikannut itselleni olkalaukkuun kaavat, mutta metallinen t-solki puuttuu, niin sitä en ole pystynyt ompelemaan. Haluan, että kaikki on valmiina. Ja ei taida kankaasta enää riittää minulle, että saisin tuollaisen pussukan.

-------------------------------------

5 kommenttia:

 1. Kauniita pussukoita ja kangas käy todella naisten päivään:) Tuo malli on yllättävän helppo ommella, vaikka näyttää ihan muulta.

  VastaaPoista
 2. Nää on aivan ihania ja kunhan on rahaa niin hankin jotain kangasta ja teen tällä tyylillä pussukoita =)

  VastaaPoista
 3. ihana looran kuva noissa pussukoissa. tommonen menis kyllä itelleenkin meikkipussukaksi..

  VastaaPoista
 4. Täydellinen pussukka, juui tuolla kankaalla!!!!! =D

  VastaaPoista
 5. Kiitos vielä ihansta pussukasta! Se on minun projektipussukkana. Siinä kulkee mukavasti mukana kesäinen virkkaustyö. Se on jännä, miten ihmiset on sokeita kankaan kuvioinnille. Eivät tajua kirkkoveneitä, ennenkuin mainitsen asiasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.