tiistai 14. heinäkuuta 2015

R niin kuin R-A-P-A-R-P-E-R-I

Lähdimme torstaina 9.7.2015 ex-temporeena kohti Pieksämäkeä. Isoimmathan olivat jo edellisenä sunnuntaina menneet mummon kyydillä mummolaan.

Perjantaina 10.7.2015 piti sitten itseni ruveta leipomaan. Teki mieli jotain hyvää ja pihalla oli ihanat raparperipuskat!!


Reseptin löydät: täältä

Valmistusaineet

POHJA
1 muna
1 1/2  dlsokeria
3/4  dlValio Oivariini® juoksevaa
2  dlValio maitoa
4  dlvehnäjauhoja
2  tlleivinjauhetta
TÄYTE
6 - 7 dlraparperipaloja
2  dlsokeria
(  1/2  dlvettä )
TARJOILUUN
1  prk  (330 g)Valio Eila® vanhan ajan vaniljakastiketta


Valmistusohje

  • Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
  • Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
  • Kaada piirakkataikina voideltuun, korkeareunaiseen piirasvuokaan (Ø 27 - 30 cm). Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
  • Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
  • Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
VINKKI
  • * Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia sitä jogurtin tai jäätelön kanssa.
-----------------------------------------------------

Miehän en hirveän hyvä ole leipomaan. Varsinkin, jos jokin uusi asia on kyseessä. Kuten tässä reseptissä hilloke. Ja niinhän se oli, että minun hillokkeesta tuli hieman erilaista.. Ja tuli laitettua 1.5-2 -kertaisena sitä.

Ajattelin, että piirakasta tuli liian imelä, mutta kun tarjoilimme piirakkaa vaniljakastikkeen kera, niin palautteena tuli, että parasta piirakkaa, mitä olen aikaisemmin tehnyt. Ja kieltämättä, hyvää oli!

-------------

Mikä oli parasta itse reissussa? - Minulle annettiin lupa tyhjentää raparperipuskat. Minähän tein työtä käskettyä. Eilen sain viimeisetkin pakkaseen. Litran jätin jääkaappiin tulevia reseptikokeiluja varten.

Kuva ei anna oikeutta siitä, että kuinka paljon niitä oikeasti tuli..

Leevi ei pelännyt koiria. Heti oli koiria tervehtimässä, kun pihaan ajettiin. Pussaili toisia.

Leevi ja pari koirista.

10 kommenttia:

  1. Voi minkä saaliin sait. ( omasta pihasta tuli se 6, hoidettava paremmin....) namilta kuulostaa ohje...Rohkea Leevi! Anne (npuuhat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä lähtiessä sanoin anopille ja avomiehelleen, että jos vielä raparperia haluavat, niin on mahdollista ottaa :D, mutta sitten, kun saan auton kyytiin, niin ei enää saa. Minulle ei kannata sanoa, että saa ottaa kaiken :D.

      Meillä ei mökillä ole oikeastaan mitään. Pitäisi siirtää toisaalle, huono paikka.

      Leeviä ei kyllä yhtään pelottanut. Niin naurussa oli koko ajan. Hirvikoirat ei pahemmin pieniin lapsiin ole tottunut, mutta silti olivat koko ajan toisen luona.

      Poista
  2. Minulla kasvaa pieni "puska", millonkohan sais aikaiseksi tehdä siitä piirakkaa :D

    Nam!

    VastaaPoista
  3. Oi että mikä raparperi saalis! Ihan kade olen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ei ole aikaisemmin itsellä ollut tällaista saalista. Kerrankin on pakkasessa jotain täytettäkin :D

      Poista
  4. Hurja kasa raparperäi! Minä olen tänä kesänä ottanut kahdesti koko puska tyhjäksi. Ei tullut kovin paljoa. Heti käytin kaikki. Ei jäänyt yhtään pakkaseen. Nyt pitää odotella uutta satoa. Kateellisena katson meidän naapurin hervotonta puska. Heillä ei vissiin ole niille käyttöä, kun antavat raparperia kukkia ihan vapaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy kysymässä naapurilta, voisitko kerätä? :) Kurjaa, jos vain jätetään käyttämättä..

      Poista
    2. Hieno kasa raparperia! Mä en varmaan osais käyttääkään. Herukoiden kans mä varmaan pärjäisin paremmin, ku niistä on kokemusta.

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.