keskiviikko 23. elokuuta 2017

(Makeaa) Valkosuklaa-punaherukkajuustokakku

Sunnuntaina (20.8.2017) kävin mökiltä poimimassa puna- ja mustaviinimarjat. Ei niitä kauheasti ollut, mutta edes jonkin verran. Mie tykkään syödä marjat maitorahkan kera. Ystävä vinkkas, että tehdä juustokakku. 


Siinä sitten katsoin muutamia ohjeita ja herkullisimmalta vaikutti makeaa.fi -ohje.

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku




Pohja:
  • 200 g kaurakeksejä
  • 100 g voita sulatettuna
Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).
Valkosuklaatäyte:
  • 3 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.
Herukkatäyte:
  • 300 g punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

7 kommenttia:

  1. Namskis! Meillä on omalla pihalla punaherukkapensas, johon tuli tänäkin vuonna tosi paljon marjoja. Pakastettiin ja minä söin sellaisenaan. Noin monimutkaista leivonnaista en jaksa tehdä, joten voinko tulla teille herkuttelemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei juustokakut ole monimutkaisia :D. Jos jaksan, niin tyttöjen yhteissynttäreille teen tämän kakun uudelleen ja mustaherukoista toisen.

      Äkkiä vain kylään ja herkuttelemaan!

      Poista
  2. Ihanan näköinen kakku ja kaikki juustokakut on IHANIA!
    Mä olen vaan niin surkea leipuri - ennen leivoin enemmänkin (missähän välissä mä ehdin, kun olin töissä ja harrastin liikuntaakin vaikkei se missään näkynyt... ja kaikkea).
    Jos mäkin tulisin herkuttelemaan :D

    VastaaPoista
  3. Mulla on tää juustokakku kanssa jo pitkään odotellut testilistalla! Kuulostaa just täydelliseltä ♥ Ja näyttää aivan ihanalta tämä sun tekemäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei kannata enää odotella, vaan kannattaa tehdä! Itse eka ajattelin, että miten tulee punaherukka läpi (vaikka syön niitä mielelläni maitorahkan seassa). Juustokakku oli todella herkullista! Vei kielen mennessään. Ehkä vähän enemmänkin olisi saanut olla punaherukoita seassa.

      Kiitos <3

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.