torstai 21. toukokuuta 2015

Suklaatäytteiset espressomarengit (gluteeniton)

Tämän reseptin löydät Emma Iivanaisen uusimmasta kirjasta: 

Emman Kakut, leivokset & jäätelöt

Kirjan lainasin kirjastosta ja oikeastaan suurin osa resepteistä ovat sellaisia, että voisin testata niistä kaikki. Kukahan rupeaisi sponsoroimaan?
Itsellä löytyy myös Emman ensimmäinen kirja kirjahyllystä, mutta tässä kirjassa on ehkä eniten reseptejä, jotka tulee testaukseen.  

Emman blogi: Painted By Cakes
-----------------------------------

Suklaatäytteiset espressomarengit


Marenkien täyttäminen suklaalla on yllättävän helppoa.  Varmista, että suklaapala peittyy kokonaan marengilla, jolloin se pysyy marengin sisällä koko paiston ajan. Marengin voi maustaa halutessasi espressojauheen sijaan yhdellä teelusikallisella vaniljasokeria.

40 kpl

Epsressomarengit

3 kananmunan valkuaista huoneenlämpöisenä
2.5 dl sokeria
1 tl espressojauhetta

TÄYTE:
100 g tummaa suklaata

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Aseta leivinpaperit kahdelle uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä hetki, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Kääntele joukkoon espressojauhe. Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on suuri monisakarainen tylla.

Paloittele suklaa veitsellä pieniksi palasiksi. Asettele noin 40 palaa leivinpaperien päälle tasaisin välein. Pursota marenki suklaapalojen päälle niin, että suklaa peittyy kokonaan. Paista marenkeja kiertoilmalla kahdessa tasossa noin tunnin ajan. Avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

VINKKI:

Voit paistaa marengit myös ilman kiertoilmaa pelti kerrallaan uunin keskitasolla.



Aina ei voi onnistua. Ei edes joka toinen kerta. Mikähän näissä meni vikaan? 
Eihän mulla yleensäkään marengit ole onnistuneet ihan niin kuin olisin halunnut. Minä haluaisin, että pursotusjälki olisi 'terävä'/selvempi. 

Nämä kyllä ovat erittäin hyviä. Tuli 46 kpl. Pieniä fazerin sinisiä paloja sisällä. Ja käytin vaniljasokeria.

Ylemmässä kuvassa näkyy oikea taidonnäyte!

6 kommenttia:

  1. Täytyypi joskus kokeilla. :) t. keliaakikon äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Hyviä olivat fazerin siniselläkin :)

      Poista
  2. Herkulta näyttää jälleen ja musta ulkonäkökin on upea. Sä oot liian kriittinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D. No, mie en olisi halunnut näiden lohkeilevan :D

      Poista
  3. Heips. Minäkin tein Emman ohjeilla. Taikina onnistui, oli jämäkkä. Sitten laitoin pursotinpussiin, niin ennen puolta väliä taikina pehmeni niin, ettei pursotuksen jälkiä erottanut. Mikä meni pieleen? Olisiko keittiö ollut liian kuuma ja tai kädet liian kuumat. Tuotteet ovat vielä jälkilämmössä, joten en tiedä sattuuko muita monia. Seuraavaan erään Odotan pakkasia;))��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota itsekin edelleen mietin, että mikä lie on ollut, että tosiaan itse pursotuksen jälki häviää jonnekin, vaikka itse taikina ollut jämäkkä. Onko kädet tosiaan ollut liian kuumat :D.

      Nykyään teen tällä ohjeella marengit:
      http://drsugars.blogspot.fi/2016/04/vappumarengit.html

      Kahdesti vai kolmesti jo tehnyt ja jokaisella kerralla onnistuneet.

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.