sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Välipalaksi teeleipiä

Sain toukokuun paketista reseptin teeleipiin. Ohje löytyi siis Maku-lehdestä.

TEELEIVÄT


10 min + 15 min paistaminen - 12 kpl


"Supernopeat teeleivät tuovat mieleen koulun kotitaloustunnit. Niin helppoja ja herkullisia, että naurattaa."

2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
 2 dl maitoa
0.5 dl rypsiöljyä (itse käytin oliiviöljyä)

  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja öljy.
  • Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä leipäsiä.
  • Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Teeleivät ovat parhaimmillaan heti tarjottuina. Ne maistuvat marmeladin tai juuston ja leikkeleiden kanssa.


* Voit maustaa teeleipätaikinan juustoraasteella tai yrteillä.


Teeleivät olivat hyviä. 

16 kommenttia:

  1. Nyt juuri maistuisi !
    Terkuin n-h-e
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää jälleen. Maistuis kyllä mullekin.

    VastaaPoista
  3. Nyt tuli kyllä niin elävästi mieleen kotitalouden tunnit (eli meillä päin kotsan tunnit, muualla köksän?) että hyvänen aika.. Onneksi on paljon taidot kertyneet niiltä ajoilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläpäin on myös Köksän tunnit (ellei ole muuttuneet siitä, kun itse olin yläasteella)

      Poista
  4. Mietin myös jos noita tekisin lehden ohjeella :) viime kerrasta jo pitkä aika...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama oli itsellä, että on aikaa, kun on viimeksi tehnyt.

      Poista
  5. Ihanaa aamupalaksi tai iltapalaksi :P

    VastaaPoista
  6. Nämä ovat minullekin muistoja tuovia leipiä, kuten Millallekin...yläaste ja orastava leipomisura...mutta olipa ikä mikä tahansa - maistuvat aina!

    VastaaPoista
  7. Namskistamaiskis! Tulee ihan kotsantunnit mieleen. Hyvältä ne maistuivat silloinkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.