keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kevennetyt talvikääryleet (DanSukker)

Kevennetyt talvikääryleet (n. 16 kpl)


Taikina
7 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita
1 rkl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1 ½ dl öljyä
3 dl vettä tai maitoa


Täyte

1 dl silputtua purjoa
1–2 rkl öljyä
2 dl porkkanaraastetta 
5 dl suikaloitua kurttu- tai valkokaalia
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 tl makeaa chili-valkosipulikastiketta
1 rkl soijakastiketta



Voiteluun

kananmuna




Valmista täyte. Silppua ja raasta kasvikset. Kuullota purjo öljyssä. Lisää muut täytteen ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.


Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita taikina ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia.



Kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai kupilla pyöreitä levyjä. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja ummista joko sukkulan tai puolikuun muotoon. Voitele munalla.



Paista piiraita noin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa ja tarjoa kuumina.



Nauti kuuman teejuoman kanssa. Mausta tee kanelilla tai inkiväärillä ja siirapilla.



-------------
Tänne rantautunut vatsatauti, joten nyt on hyvä testailla reseptejä. Näitä olisi tarkoitus tarjoilla Leevin 1-vuotis synttäreillä sunnuntaina, mutta joudumme sairastumisen takia siirtämään niitä 1.2.2015 (ensi viikon sunnuntaina askartelupyhäkoulu, minkä takia ei silloin juhlia vietetä. Tiedetä edes vielä sitä, että kuinka kauan meillä kyseinen tauti jyllää.). Suvi-Tuuli aloitti sunnuntai-maanantai välisenä yönä, mutta maanantaiaamuna oksensi viimeisen kerran. Tiistain oli vielä niin heikkona, kun ei ruoka maistunut, niin oli vielä tämän päivän kotona, mutta huomenna pääsee kyllä jo takaisin. Tänään oli sitten Leevin vuoro :(. Reppanalla kuumetta ja pari kertaa on oksennellut. Tai, hänellä on sama tapa kuin Hinnillä aikoinaan: nielaisee ennemmin kuin oksentaa. Mutta toisesta huomaa vain kuumeesta ja kiukkuisuudesta, että on kipeä. Nyttenkin leikkii omia juttujaan tuossa vieressä. 
Kukahan on seuraava? Itse pelkään koko ajan, että milloin on oma vuoro. Isäntä hieman epäilee, että hänellä ei ole enää kaukana ja pientä sen tuntuista on itselläkin, mutta toivon, että pysyy poissa.

Emmaa käytin tänään hammaslääkärissä, koska nyt on maitohampaiden poisto-operaatio menossa, että saadaan raudat laitettua. Neloshampaat oli tänään vuorossa. Ensimmäistä kertaa puudutettiin, jännitti (mikseipä jännittäisi). Puudutuksen laiton jälkeen neiti pyörtyi :(. Neidillä näköjään jännistys purkautuu pyörtymisenä. Ensimmäinen hammas, kun lähti mummolassa Pieksämäellä joitakin vuosia takaperin, niin silloin pyörtyi. Toinen kerta oli, kun kys:issä olivat ottaneet verikokeet kyynärvarresta. Onneksi oli hoitaja kävellyt perässä.

Mutta itse asiaan. Näistä pasteijoista (niin mie kutsun :D ) tuli hyviä. Maistoin yhden nyt kuumana ja iltapalalla vielä yhden kylmänä. Pitää kokeilla, että onko niin pakko tarjoilla kuumina eli synttäreillä haluaisin tarjoilla kylminä. Vai lämmittää vieraiden tullessa?
Vielä on taikinaa ja täytettä jääkaapissa. Tein vain 13 kpl:tta eka. 

7 kommenttia:

  1. Herkuilta näyttää jälleen sun leipomukset. Apua, mahatauti! Se on vihoviimeinen tauti, mitä lapsiperhe voi saada. Onneksi ei tartu ruudun välityksellä. Toivottavasti olette pian kaikki terveinä. Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä on vihoviimeinen tauti, minkä haluaisi.. Kaikki käytiin läpi. Eilen oli viimeiset: Minä, isäntä ja Hinni. Nyt sain onneksi vkosiivouksen tehtyä.

      Poista
  2. Noitahan voisikin kokeilla, ajattelin juuri tänään, että pitäis löytää joku hyvä kaalipiirakan ohje, kun kaali on nyt niin halpaa.

    Toivottavasti tokenette pian!

    Meillä on vanhin poika kova pyörtyilemään piikkien ja veren läheisyydessä. Kerran pyörtyi kun nousi liian äkkiä ylös ja yritti sitten tähdätä meidän sänkyyn sillä seurauksella, että hampaat paukahti meidän sängynlaitaan. Etuhampaat vääntyi ja kulmahammas katosi, etuhampaat saatiin pelastettua, mutta kulmahammas on nyt sitten implantti. Onneksi oli vakuutus....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oih, oih, kylmät väreet oikein tuli, kun rupesin ajattelemaan, miten on käynyt.
      Emmalla olisi toukokuussa tosiaan seuraavien hampaiden poisto, jos ei ole itsestään siihen mennessä lähtenyt.. Katsotaan, miten silloin käy.

      Poista
  3. Näyttääpä herkulliselta. Pitää kokeilla leipomista joku päivä :)

    VastaaPoista
  4. Tämä ohje pitääkin napata :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.