sunnuntai 11. tammikuuta 2015

KaKKUtaiKuRi: Laiskan leipurin vehnäsämpylät

Laiskan leipurin vehnäsämpylät



Vehnäsämpylät:

500g lämmintä vettä
50g hiivaa
25g sokeria
25g maitojauhetta
15g suolaa
0.5 dl öljyä
800g vehnäjauhoja

-Vaivaa aineet tasaiseksi taikinaksi. Yleiskoneella on hyvä huristella semmoinen 10 minuuttia. Sillä välin juo vaikka päiväkahvit.
-Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle nousemaan, peitä hyvin liinalla.
-Kun taikina on noussut n. 30 minuttia, ota veitsi/sakset/raappa/joku terävä ja pilko taikina paloiksi, ihan sama millaisiksi. Rustiikkinen on in!
-ÄLÄ VAIVAA, vain leikkaa. 
-Nostele palat suoraan pellille, anna nousta vielä uudelleen ja paista 200 asteessa 12 minuuttia vähän koosta riippuen.

Tee juuri niin isoja kuin haluat, sen muotoisia kuin haluat, sen näköisiä kuin haluat...

Ja syö juuri niin monta kuin haluat!

(alkuperäisen ohjeen löydät: täältä.)
------------------
Näitä sämpylöitä tuli tehtyä viime yönä tyttärille. Minun kiitos heille, kun jaksoivat yhdessä tehdä viikkosiivouksen. Ihmeen reippaita olivat, yllättivät ihan kunnolla, koska yleensä minä teen aivan kaiken. Tuli sitten samalla pyyhkeet, petivaatteet vaihdettua, pestyä ja kuivatettua.

Minä vain leikkasin paloja ja nostelin pellille. Todella hienon näköisiä ;), mutta olivat kuulemma erittäin hyviä! 
(minä yritän olla syömättä vaaleaa leipää)
Mikä tärkeintä: helppoa! Jätin maitojauheen pois, kun sitä ei löydy meidän kaapista tällä hetkellä. Lisäsin hieman öljyä lisää.

2 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttävät ja ihan voin tuntea tuoksun nenässäni kuvaa katsoessani. Kevennys täälläkin menossa, joten ruisleivällä mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä ollut kiva puolitella ja haistella. Ah, ihana tuoksu!
      Ruisleipää syön onneksi muutenkin itse, sitä vähentänyt kuitenkin. Mutta nuo itse tehdyt ovat vain niin hyviä <3

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.