perjantai 10. lokakuuta 2014

Bostonkakku omena-vaniljahillolla

Bostonkakku omena-vaniljahillolla



Ohje: täältä.

2 kpl

Pullataikina
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
14–16 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

Täyte
2 dl kiinteää omenahilloa
2 tl kanelia

Voiteluun
kananmunaa

Pinnalle
raesokeria

---


1. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos 42-asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri sekä mausteet. Alusta jauhot joukkoon ja lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppuvaiheessa. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä omenahilloa päälle ja ripottele vielä kanelia. Rullaa ja leikkaa n. 6 cm paloiksi.

3. Pane kääröpalat väljästi pystyyn voideltuun irtopohjavuokaan ja anna kohota liinan alla
lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Halkaisijaltaan 24 sentin kokoiseen vuokaan menee sopivasti yksi taikinatanko eli 9–10 taikinapalaa.

4. Voitele kohonnut kakku munalla, ripottele pintaan raesokeria ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Jäähdytä liinan alla. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella.


 Tässä palat hieman eri kokoisia :D.

Tämä onnistui hieman paremmin.

Todella herkullista bostonkakkua, vaikka itse sanonkin. Elämäni ensimmäistä kertaa kokeilin. Tiistai-iltana tuli ihme mieliteko, että nyt haluan tehdä juurikin bostonkakkua. Anoppi tuli torstaina eli eilen kylään, joten olipahan jotain nyt tarjota.

Väliin laitoin sly-parilta saatua omena-vaniljahilloa. Loppui purnukka nytten. Oikeasti todella hyvää ja kaneli maistui myös!

Eniten pelkäsin, että onko kypsynyt tarpeeksi, mutta oli ainakin toinen, mikä on jo melkein syöty. Toinen meni pakkaseen.

6 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen , nami.
    Pitäisikin kokeilla, kun tuli omppohilloa keitettyä runsaasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa hillo käyttää hyödyksi :). Tässä oli ainakin hyvää.

      Poista
  2. Mumskis! Nyt alkoi tehdä mieli pullakahvia.
    Meillä tehtiin keskiviikkona mustikkapiirakka ja vaniljakreemiä. Tänä aamuna katsoin piirakkaa jääkaapissa. Jäljellä oli 1/ 4 piirakasta ja mä en oo edes saanut vielä maistaa koko piirakkaa. Josko tänään ehtisin.
    Ihanaista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Onpa upean "muhkeita" kakkuja =) meillä tehtiin banaanikakkua eilen kun tehnyt jo pari päivää mieli muttei ole jaksanut alkaa tekemään =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.