perjantai 14. marraskuuta 2014

Todella helppo banaanikakku

Banaanikakku



2 kananmunaa
2.5 dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1.2 dl kermaa
150 g voita sulatettuna
2.5 dl vehnäjauhoja
Kanelia oman maun mukaan

Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa. Lisää kanelia oman maun mukaan.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Kakku tummuu päältä, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

(ohje: Cebicin keittiössä -blogista)


Kiitos parilleni ohjeesta!

Tämän kakun tein eilen illalla, kun lapset olivat nukkumassa. Ajattelin, että nyt on hiljaista ja minun aivot saa rauhassa lueskella, mitä laitetaan :D. Tämä olikin ohje, minkä olen aikaisemmin tehnyt ja ei tullut minun suosikkia. Banaanikakkuohje, millä oon tehnyt aikaisemmin on kuohkeampi, koska siinä vatkataan munat ja sokeri jne. 

Mutta tämä tulee tarjottavaksi sunnuntaina vietettävillä synttäreillä ja toivon onnistuneeni paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Mikä voisi muka mennä vikaan, kun kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään :).

Tosin, en tiedä johtuiko siitä, kun taitaa tuo iloleipurien sydänvuoka olla liian iso, koska vain puolilleen vuokaan tuli ehkä hieman enemmän. Mutta herkulliselta ainakin näyttää, kun katsoo ja haistelee. Kermaa ei ollut, niin laitoin kermaviiliä 1.2 dl. Ja kanelia laitoin kyllä :P. Se ihana kanelin tuoksu.

edit 16.11.2014: oli herkullista! Oliko nyt paremmin sekoitettu vai mitä, mutta nyt tuli banaanin maku paremmin esille.

2 kommenttia:

  1. Banskukakku on munkin lemppari. Kaunis kakku tulee kyllä tossa sun vuoassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.