tiistai 26. syyskuuta 2017

Turkkilaiset pide-piiraat (sly40)

Turkkilaiset Pide-piiraat


kuvasta puuttuu kolmas, oli vielä uunissa.
'Pide on turkkilainen versio pitsasta. Se leivotaan venemäiseksi ja tarjoillaan viipaleina. Kolmesta pidestä riittää mausteinen välipala kuudelle tai pikkusuolaisia useammallekin.'

Pohja:

2 tl kuivahiivaa
1,75 rkl sokeria
2,5 dl täysmaitoa
n. 6.5-7 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 tl suolaa
110 g voita sulatettuna

Täyte:

500 g jauhelihaa
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2 tl kuminaa
1 tl korianteria
0.5 tl kanelia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Pohjan valmistus:


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon sokeri ja kuivahiiva. Sekoita ja anna levätä ja kuohua 10 minuutin verran.
2. Sekoita toisessa kulhossa hiivaleipäjauhot ja suola. Tee kolo keskelle ja kaada koloon hiiva-maitoseos sekä sulatettu voi. 
Sekoita kunnolla, kunnes muodostuu rouhea taikina.
3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 8-10 minuutin verran, kunnes taikina on kimmoisa ja elastinen. Anna levätä öljytyssä kulhossa kostean pyyhkeen alla kaksinkertaiseksi. Aikaa menee noin tunnin verran.
4. Kun taikina on noussut, kaada se pöydälle, vaivaa hetki ja jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat ovaalinmuotoisiksi kiekoiksi, joiden keskikohta on noin kämmenen levyinen.
5. TEE TÄYTE: Pese paprikat, poista siemenkodat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa jauheliha, paprikakuutiot sekä mausteet.
6. Nosta ovaalinmuotoiset taikinapohjat leivinpaperoiduille pelleille. Jaa täyte kolmeen osaan ja levitä täytettä kiekkojen keskelle jättäen reunoja reilun sentin verran näkyviin.
7. Peitä piiraskiekot kevyesti tuorekelmulla ja anna kohota 30-40 minuutin verran lämpimässä paikassa. Kiekkojen tulisi nousta kevyesti koholle. 
8. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista kiekkojen päältä tuorekelmu, ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja halutessasi suolaa.
Paista uunin keskitasolla 25-30 minuutin verran, kunnes piiraskiekkojen reunat ovat kullanruskeat ja pohja kypsynyt kokonaan. Leikkaa paloiksi ja tarjoile lämpimänä.

------------
Nämä kerkesin tekaista ennen yllättävää kys:in reissua.
Olivat herkullisia. Pohja varsinkin! 
Taas tuli vain huomattua, että kannattaisi ohje lukea alusta loppuun useasti.
Minä nimittäin etenin kohta kohdalta eteenpäin.

Kun pääsin kohtaan 5, täytteen tekoon.. Mie sekoitin täytteen sekaan myös oliiviöljynkin.. Vaikka se on tarkoitettu luultavasti vain päälle ripoteltavaksi..
Itse olisin ohjeeseen kirjoittanut: 
Päälle: 3 rkl oliiviöljyä, suolaa & mustapippuria.

Tällaiselle taukille ihan hyvä selvennyt olisi varmasti ollut paikallaan.
Mutta en minä maussa sen isompia murheita huomannut. Kyllä näistä tapeltiin, ettei vain kukaan saanut isompaa osaa kuin toinen. Enemmän olisi saanut olla täytteessä mausteita. Pohja oli todella hyvää. Pohjan tein veteen enkä maitoon.

Ja lehden kuvassahan piiraat on sellaisia kapoisia veneitä.. Minulla on hieman suurempia. En mie kaulinnut, vaan eka jaoin taikinan kolmeen osaan ja taputtelin. Ei niistä ovaaleita tullut, mutta vähän sinnepäin. 

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkullisilta iltapaloilta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä kyl ovat. Meillä riitti ihan ruokailessa XD. Teinkö mie jotenkin isoja näistä, heh

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä 😋 Vois itsekin kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina mukava saada.