keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka


Reseptin löydät mm: täältä.


Muruseos:

8,0 dl vehnäjauhoja
3,0 dl sokeria
2,0 tl leivinjauhetta
2,0 tl soodaa
2,0 tl vaniljasokeria
250,0 g voisulaa


Pohjataikina:

noin 2/3 muruseoksesta
2,0 dl piimää
1 kananmuna


Täyte:

1,0 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2,0 dl sokeria
2 kananmunaa
3,0 tl vaniljasokeria


Pinnalle:

noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Serkkuni ehdotti minulle maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Sitten ohjetta etsimään, koska minusta on mukava kokeilla uusia reseptejä. Varsinkin nyt, kun äiti toi äidiltään minulle raparpereja melkein 3 kg. 

Tämä piirakka on todella hyvää. Tulen tekemään jatkossakin. Tyttäret, kun istahtivat keittiön pöytään istumaan, niin ensimmäisenä ihmettelivät, että miksei ole vaniljakastiketta. Luulin, ettei kaapissa ole enää vaniljakastikepussia (olisi kuitenkin ollut). 
Piirakka oli todella hyvää ilman sitäkin. Lapset ja mies ihmettelivät jopa sitä, että miten voi ollakin näin hyvää, vaikka ei vaniljakastiketta ole lisänä.

maanantai 20. heinäkuuta 2015

SLY - Kirsikkatomaattiherkku

Kirsikkatomaattiherkku


500 g kirsikkatomaatteja
2 dl oliivi-/rapsiöljyä
1 tl yrttisuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
6 kuorittua valkosipulikynttä

- Puolita tomaatit ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Kuivaa niitä 75-asteisessa uunissa 4-6 tuntia. Anna jäähtyä.

- Sekoita öljy, suola ja mausteet.

- Asettele lasipurkkiin kerroksittain tomaatit ja muutamaan osaan siivutetut valkosipulit. 

- Täytä purkki öljyllä. Säilytä viileässä.


Vielä en ole maistanut, mutta jospa olisi hyvää. Syödäänköhän tätä ruokien lisukkeena vai voinko popsia ihan vain pelkästään.

----------

Tänään en ole ennättänyt nauttimaan auringosta pahemmin. Siskoni nappasin eilen meille, kun kävin porukoilla. Lapsenlikaksi. Hän lähti täditettävien + lainalasten kanssa uimarannalle moneksi tuntia. 
Minä rupesin siivoamaan meidän makkaria. Löysin lattian. Vaihdoin petivaatteet. Pesin seinät, lattiat ja listat. Ihanan raikasta ja puhdasta. Vielä pitäisi meidän pikkuruisen pikkuinen vaatehuone siivota.. Sitä vain, kun varastona pitää kaikkea pitää :D. Olenpahan saanut jo kangaslaatikot käytyä läpi.

Sekä isännän rojut nosteltua eteiseen.. Sai ihan itse katsoa, mitä tarvitsee/ei tarvitse.. Ja kuinkas ollakaan! Aika paljon lähti roskiin..

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

SLY 31 Heinäkuu - Parin lempivärin värinen leipomus


Viimeinen paketti sisälsi taas, vaikka mitä kivaa.

- Helpot kakut -lehtinen (YES!)
- Säilöntäohjeita (Hyvä, hyvä)
- Aprikoosihilloa
- Tummaa suklaata vadelmilla 
- Kenya Peaberry -kahvia (keitetäänkö tätä ihan kuin tavallista kahvia?)
- Sweet & sour -kastiketta (tulee varmasti syötyä/käytettyä!)
- Myllärin kotipulla-aines -pussi (katsoin kaupassa, mutta jäi hyllyyn)
- Tomusokeria (tätä menee)
- Ihanat koristelujutut
-Atamon-pussi
- Pieni kesäinen paketti
- Reseptit: Mansikkakeittoa & valkosuklaa -vaahtoa (neljälle) + kirsikkatomaattiherkku (tämä pääsee mahdollisimman pian valmistukseen)








Tästä eka pelkäsin, että eihän teetä, kun en juo. Enkä taida oppia juomaan.

Näitäkin, kun oppisi käyttämään. Nämä ovat todella IHANIA!

Pieni kesälahja - kaunis koristelu 

Ihanan hempeä rasia.

Lehtiset <3

Upea - Ihana - Mahtava - Hieno paketti. 
Ajatuksella koottu paketti. 
Parini kirjoitti, että ei nyt minun lempiväriäni kekannut. Oli valinnut väriksi Punaisen.

Täytyy kyllä todeta, että kun rupesin tässä kuussa miettimään, että minkähän värinen paketti on kasattu. Minä itsehän pukeudun mustaan. Ainoat väripilkut on takki (pinkki), hattu/huivi/panta saattaa olla eri väriä, villasukkia, kun käytän - ovat värikkäät. Hiukset ovat tumman ruskeat vaaleilla raidoilla ja hiuksissa saattaa värit vaihdella laidasta laitaan. Tummalla pohjavärillä tosin ;). Pelkäsin, että tuleekohan mustan sävyinen paketti :D. Ei lakritsissa mitään vikaa kyllä ole.

Minun lempivärit ovat musta - pinkki - punainen - valkoinen.

Paketti oli onneksi pirteä ja iloinen, koska tämä vko on ollut ihan outo taas.. Väsymyksen ja voimattomuuden vuorottelua.. Ei kivaa..

Pisteenä i:n päälle oli kesäinen paketti.

Päästä sisäinen lapsi valloilleen! =)

Kuka on ollut kolmen kuukauden aikana pakettien takana?
Mukavaa oli saada parikseni oma kaima. Heidi - Mamman leivontanurkka -blogista.
Kiitos kuluneesta kierroksesta!
Mukava oli nähdä, että olen käynytkin blogissasi kommentoimassa aikaisemminkin :). 
BTW: Lettusia tehtiin viime kk:n lopussa. Lapset taikinan teon jälkeen: näin helppoa ja nopeaa! Ei tarvitse kuin lisätä vesi :D. Paljon helpompaa kuin tekisimme itse.
-------------

Itse lähettelin paketteja Millalle.
Viimeisimmän paketin mukana oli pari tiskirättiä.




tiistai 14. heinäkuuta 2015

R niin kuin R-A-P-A-R-P-E-R-I

Lähdimme torstaina 9.7.2015 ex-temporeena kohti Pieksämäkeä. Isoimmathan olivat jo edellisenä sunnuntaina menneet mummon kyydillä mummolaan.

Perjantaina 10.7.2015 piti sitten itseni ruveta leipomaan. Teki mieli jotain hyvää ja pihalla oli ihanat raparperipuskat!!


Reseptin löydät: täältä

Valmistusaineet

POHJA
1 muna
1 1/2  dlsokeria
3/4  dlValio Oivariini® juoksevaa
2  dlValio maitoa
4  dlvehnäjauhoja
2  tlleivinjauhetta
TÄYTE
6 - 7 dlraparperipaloja
2  dlsokeria
(  1/2  dlvettä )
TARJOILUUN
1  prk  (330 g)Valio Eila® vanhan ajan vaniljakastiketta


Valmistusohje

  • Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
  • Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
  • Kaada piirakkataikina voideltuun, korkeareunaiseen piirasvuokaan (Ø 27 - 30 cm). Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
  • Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
  • Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
VINKKI
  • * Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia sitä jogurtin tai jäätelön kanssa.
-----------------------------------------------------

Miehän en hirveän hyvä ole leipomaan. Varsinkin, jos jokin uusi asia on kyseessä. Kuten tässä reseptissä hilloke. Ja niinhän se oli, että minun hillokkeesta tuli hieman erilaista.. Ja tuli laitettua 1.5-2 -kertaisena sitä.

Ajattelin, että piirakasta tuli liian imelä, mutta kun tarjoilimme piirakkaa vaniljakastikkeen kera, niin palautteena tuli, että parasta piirakkaa, mitä olen aikaisemmin tehnyt. Ja kieltämättä, hyvää oli!

-------------

Mikä oli parasta itse reissussa? - Minulle annettiin lupa tyhjentää raparperipuskat. Minähän tein työtä käskettyä. Eilen sain viimeisetkin pakkaseen. Litran jätin jääkaappiin tulevia reseptikokeiluja varten.

Kuva ei anna oikeutta siitä, että kuinka paljon niitä oikeasti tuli..

Leevi ei pelännyt koiria. Heti oli koiria tervehtimässä, kun pihaan ajettiin. Pussaili toisia.

Leevi ja pari koirista.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Vihreää - eri väreissä - huivin muodossa


Siitä lähtien minä olen tikutellut huiveja. Tarkoituksena oli, että teen huivit sekä Emmalle että Suvi-Tuulille, koska he ovat pahimmat tappelupukarit keskenään. Nyt heidän ei tarvitse tapella. Tai no, toinen on hieman isompi kuin toinen.

Lankana Novita Puro Batik ja huiveihin meni kutakuinkin 300 g. Pieni nöttönen jäi vain jäljelle.

Kiitoksia langoista!



Ohje suomeksi löytyy: täältä.
Alkuperäinen ohje saksaksi löytyy: täältä.
Englanniksi ohje löytyy: täältä.

Itse kävin kurkkaamassa englannin kielistä ohjettakin. Kuva auttaa paljon, mutta tarvitsin myös sanallisen siihen sivuun. Kun pääsi vauhtiin, niin ohjekin jäi ja toisen huivin teki jo ilman ohjettakin.

Minun pitää tästä lähteä katsomaan lankavarastoani, jos löytyisi kivaa lankaa, niin voisin Pieksämäen reissulla tehdä. Hieman epäilen löytyykö mitään kivaa lankaa. Vironvillasta en taida tällaista tehdä.